Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dostať sa do reprezentácie bol jeden z Čajkovského cieľov sezóny

Po piatich rokoch v zámorí sa vrátil do Európy. Zamieril do českej extraligy, kde si výkonmi v drese Sparty vypýtal nomináciu do národného tímu.

04.11.2015 17:57
Michal Čajkovský Foto: ,
Michal Čajkovský.
debata (3)

Michal Čajkovský si na Nemeckom pohári odbije premiéru v seniorskej reprezentácii. V minulosti hral za Slovensko na hokejových šampionátoch do 18 i 20 rokov.

„Mám radosť, že si ma tréneri vybrali. Základom našej hry bude iste disciplína. Budeme hrať pozorne zozadu. Príležitosť teraz dostáva viacero mladých hráčov. Tak sa pokúsime s ňou naložiť čo najlepšie,“ tvrdí urastený obranca.

K tímu Zdena Cígera sa pripojil až na včerajšom tréningu. V utorok totiž ešte odohral Ligu majstrov v drese Sparty. K výhre 4:2 prispel jedným gólom. „Doteraz mi to príliš nepadalo. Dúfam, že sa to teraz otočí a rozbehne. Bodaj by som nejaký gólik strelil aj v Augsburgu. Ostatné dva dni boli trošku hektické, ale som najmä rád, že sme vyhrali a som s chlapcami v Bratislave,“ prezrádza Čajkovský.

Dvadsaťtriročný odchovanec bratislavského Slovana je presvedčený, že ho pred premiérou v reprezentačnom A-tíme nepremôže tréma. „Toho sa neobávam. Pokúsim sa hrať čo najlepšie. Ukázať sa. Taký cieľ máme azda všetci. Bolo by dobré vyhrať nejaké zápasy a hrať atraktívny hokej,“ naznačuje.

V Bratislave sa ako chlapec chodil pozerať na Zdena Cígera a neskôr si v Slovane splnil aj prvý hokejový sen – hrať v seniorskej extralige.

„Naskočiť do ligy v sedemnástich bol vynikajúci pocit. Potom som strávil päť rokov za oceánom. Som rád, že som tam šiel. Získal som obrovské skúsenosti do života. Zámorskú cestu som napriek návratu do Európy nezavrhol. Dúfam, že sa tam ešte vrátim,“ tvrdí mladík, ktorý nastúpil za Washington Capitals v prípravných stretnutiach a zaujal aj niekoľkými pästnými výmenami.

„V lete som mal podpísať kontrakt s farmou v AHL, ale pre rodinné problémy som sa vrátil domov. Prišla ponuka zo Sparty. Pozdávala sa mi, vzal som ju. Cítim sa tam dobre. Máme výborné zázemie, tvoríme výbornú partiu. Aj tréneri a mesto sú super. Tím šliape, no stále sa je v čom zlepšovať,“ vraví a prezradí, že pri návrate do Európy začal premýšľať aj nad národným tímom: „Zabojovať o reprezentačnú pozvánku. Aj to bol jeden z mojich cieľov. Uvidíme, ako to dopadne. Či presvedčím trénera. Som naozaj rád, že som tu.“

Aj v pražskej Sparte už potvrdil, že má tvrdé päste. V stretnutí s Mannheimom v prípravnom turnaji pred sezónou si ručne-stručne poradil v rýchlom slede s viacerými protihráčmi. „Nechcem sa prezentovať ako bitkár. Snažím sa hrať hokej. Nechcem robiť hlúpe fauly a oslabovať tím. Keď však príde k bitke, nemám problém. V zámorí sa musíte pobiť. Hráčov z Európy si chcú v juniorských aj nižších súťažiach otestovať. Musíte si spraviť rešpekt,“ vysvetľuje vyššie množstvo trestných minút na jeho konte.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Čajkovský #Nemecký pohár