Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nagy nám bude veľmi chýbať, priznáva Vůjtek

Zranenie Ladislava Nagya sa ukázalo byť vážnejšie, než boli pôvodné predpoklady. Skúsený útočník má trhlinu v stehennom svale a štart na šampionáte je u neho vylúčený.

28.04.2015 17:50
Vladimír Vůjtek Foto: ,
Vladimír Vůjtek na zraze hokejovej reprezentácie.
debata

Aj preto sa tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek rozhodol povolať do záverečnej fázy prípravy pred majstrovstvami sveta (1. až 17. mája) Štefana Ružičku z Třinca. K tímu sa pridal aj jeho klubový spoluhráč Vladimír Dravecký a od utorka s mužstvom trénuje už aj najväčšia hviezda kádra Marián Gáborík.

„Bohužiaľ, zranenie Laca Nagya je vážne. Strata každého hráča jeho rangu je nepríjemná a naruší celý systém. Zranení hráči nám pribúdajú. Spolu s Chárom a Sekerom ide o skúsených hokejistov, s ktorými sme jednoznačne počítali do prvých dvoch formácií,“ priznáva český kouč.

Nagy sa zranil minulý týždeň v piatok v prvom z dvojice prípravných stretnutí v Lotyšsku.

„Vyšetrenia preukázali, že rozsah poškodenia svalu v oblasti stehna mu neumožní pokračovať v príprave na majstrovstvá sveta. Predpokladaná doba liečenia sú štyri týždne. Operácia nie je potrebná, prebehne konzervatívna liečba,“ informoval médiá lekár reprezentácie Ján Grauzel.

Povolať Ružičku sa tréner Vůjtek rozhodol pre jeho dobrú formu vo finálovej sérii českej ligy i počas celého play off. „Počítame s ním do presilových hier, ktoré chceme hrať na štyroch útočníkov. Chýbajú nám praváci, aj preto je Ružička typ, ktorý sa nám do mužstva hodí. Vlado Dravecký má za sebou tiež dobré play off i celú sezónu,“ vysvetľuje 67-ročný skúsený odborník.

„Finálová prehra ma prebolela. Treba už myslieť len na reprezentáciu. Verím, že na šampionát pôjdem. Budem rád, ak to vyjde,“ vravel Dravecký.

Vedenie reprezentácie osloví s ponukou pripojiť sa k národnému tímu aj brankára New Yorku Islanders Jaroslava Haláka. „Budeme ho kontaktovať. Uvidíme, ako to dopadne. Musíme sa spolu porozprávať. Či bude jednotka, záleží aj od toho, kedy sa k nám môže pripojiť. Ak by prišiel v deň zápasu, iste by nechytal. Zápasov však odohráme veľa, takže brankári sa môžu prestriedať a jednotku určíme až neskôr. Samozrejme, v momentálnej forme by mal byť Jaro jednotka, ak sa na to bude cítiť,“ poznamenal Vůjtek.

Naďalej čaká na záver série prvého kola play off NHL medzi Tampou Bay a Detroitom. „Záujem by sme v prípade vypadnutia Red Wings mali o Tomáša Tatara i Tomáša Jurča. Jurčo by musel ísť na farmu, ale tá zatiaľ v play off AHL prehráva nula dva na zápasy. Sledujeme aj Hrivíka. Uvidíme, ako sa bude vyvíjať zloženie tímu. Ak bude voľný, zvážime, či ho zavoláme,“ dodal Vůjtek, ktorý by mal oznámiť mená dvoch hráčov, ktorí sa nezmestia do záverečnej nominácie pravdepodobne dnes po doobedňajšom tréningu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #Ladislav Nagy