Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dve previerky v Rige uzavrú boj o miesta

Majú pred sebou posledné dva prípravné zápasy. Zasiahnu do nich už aj štyri posily z NHL. Slovenskí hokejisti posilnení o kvarteto Andrej Meszároš, Richard Pánik, Tomáš Kopecký a Marko Daňo odohrajú v piatok o 18.30 a v sobotu o 16.00 (oba zápasy prinesie naživo Dvojka RTVS) v Rige záverečné stretnutia v rámci prípravy na májové majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave.

24.04.2015 10:30
Slovensko, hokej Foto: ,
Budú sa takto tešiť hokejisti Slovenska aj v zápasoch v Rige?
debata

Náročný dvojzápas s Lotyšskom ukáže aktuálnu formu zverencov Vladimíra Vůjtka a zároveň je poslednou príležitosťou pre hráčov zabojovať o účasť na šampionáte. Skúsený kouč oznámi záverečnú nomináciu do Ostravy v nedeľu po návrate do Bratislavy.

„Lotyšsko je podobný súper ako Bielorusko. Očakávam vyrovnané zápasy, no chceme v nich dosiahnuť aj dobrý výsledok. Väčšina hráčov, ktorých máme teraz k dispozícii, už pôjde na šampionát. Čakáme možno na dvoch alebo troch hráčov, ktorí by posilnili mužstvo v prípade vypadnutia v play off zámorskej NHL. V hre je stále aj Vladimír Dravecký. Hrá veľmi dobre, rozhoduje zápasy finále českej extraligy. Keby neprišiel nik z Ameriky, tak skupina našich dobrých hráčov nie je až taká široká. Zrejme ho pozveme na sústredenie,“ tvrdí Vůjtek.

Do Rigy odcestoval kompletný slovenský káder – teda aj Branislav Konrád, ktorý mal v predošlých dňoch problémy s kolenom. Doma ostal len vopred avizovaný Július Hudáček, ktorý tento týždeň netrénoval na ľade. Tréneri majú k dispozícii desať obrancov a šestnásť útočníkov.

„Ešte stále si niektoré veci skúšame. Zápasy berieme ako prípravu. Všetci hráči dostanú príležitosť. Na niektorých postoch ešte nie sme úplne rozhodnutí, kto zostane doma. Po Rige sa už musíme rozhodnúť. Dôležité bude, aby sme sa vrátili domov všetci zdraví,“ naznačil Vůjtek.

Na pozícii centra nastúpia proti Lotyšsku už aj univerzálni Tomášovia – Surový a Kopecký. „Celú sezónu som hral na krídle. V strede útoku som však nastupoval v minulosti, takže viem, čo mám robiť a čo sa odo mňa očakáva. Až zápasy však ukážu, ako sa s tým popasujem. Jeden alebo dva prípravné zápasy pred majstrovstvami sveta mi preto padnú vhod. Musím si zvyknúť na vychádzanie z pásma a defenzívne povinnosti,“ poznamenal útočník Floridy Kopecký.

Ani Surový nemá s prispôsobením sa na pozíciu centra žiadne väčšie problémy. „Mne je v podstate jedno, kde hrám. V kluboch aj v reprezentácii som vždy pendloval z krídla na centra a späť,“ tvrdí útočník, ktorý dohral sezónu v Banskej Bystrici.

Jeden z troch zástupcov slovenskej extraligy v slovenskom tíme pôsobil v minulosti aj v Dyname Riga, odkiaľ majú Lotyši takmer polovicu kádra. „Gro ich tímu budú tvoriť hráči Dynama doplnení o legionárov. Ich štýl sa nemení – sú to dobrí korčuliari s fyzickým spôsobom hry, ktorí vedia aj kombinovať. Ruská škola zmiešaná s kanadským štýlom. Bude to pre nás dobrý test. Dôležité bude najmä dodržiavať taktické veci, ktoré nám nariadi tréner. Chceme sa dobre otestovať pred šampionátom,“ dodal Surový.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #slovenská hokejová reprezentácia #Tomáš Surový #Tomáš Kopecký