Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trio z NHL sa pripojilo k reprezentácii. S niektorými hráčmi sa videli prvýkrát

K slovenskej hokejovej reprezentácii sa už pripojili aj prví traja hráči zo zámorskej NHL. V utorok popoludní sa v kabíne Zimného štadióna Ondreja Nepelu hlásili trénerovi Vladimírovi Vůjtkovi útočníci Tomáš Kopecký z Floridy a Richard Pánik z Toronta ako aj obranca Andrej Meszároš z Buffala.

21.04.2015 16:56
Kopecký, Meszároš, Pánik Foto: ,
Zľava: Tomáš Kopecký, Andrej Meszároš a Richard Pánik.
debata

Všetci traja prišli v dobrej nálade, oddýchnutí a tešia sa na národný tím i na svetový šampionát v Prahe a Ostrave, ktorý je na programe od 1. do 17. mája. S mužstvom Slovenska by mali odcestovať aj na nadchádzajúce dva prípravné zápasy do Lotyšska.

Kopecký s Meszárošom prišli na Slovensko už minulý týždeň. „Bol som chvíľu doma, trochu som si oddýchol. Počas pauzy som bol párkrát v posilňovni, ale chýbal mi už ľad, preto sa teším na dnešný tréning. Cítim sa už dobre zaklimatizovaný,“ povedal Tomáš Kopecký.

V kabíne reprezentácie sa musel zoznámiť s viacerými hráčmi. Tridsaťtriročný ofenzívny univerzál hral doteraz na MS 2012 a 2013. „V reprezentácii je vždy super, už som sa tešil na mužstvo. Je v ňom veľa nových chalanov, asi s polovicou hráčov som sa zoznamoval. V Ostrave bude vynikajúca atmosféra, keďže sa nachádza kúsok od Slovenska,“ doplnil Kopecký.

Meszároš si počas pauzy príjemne oddýchol so snúbenicou na chate v Nízkych Tatrách, okrem odpočinku sa venoval aj fyzioterapii a párkrát bol na ľade v Trenčíne. „Ešte som sa poriadne neaklimatizoval, o ôsmej som už unavený. Asi starnem,“ zasmial sa Meszároš a pokračoval: „Tešil som sa na reprezentáciu, už sa neviem dočkať začiatku šampionátu. Pozeral som zápasy s Bieloruskom, chalani hrali super, bojovali. Osobne by som chcel nastúpiť v oboch zápasoch v Lotyšsku, aby som si zvykol na širšie klzisko. Pre mňa osobne ako obrancu je to výzva, jeden-dva zápasy mi určite pomôžu privyknúť si,“ tvrdí Andrej Meszároš.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Považskej Bystrice hral doteraz na šampionátoch v rokoch 2004 a 2006. „V Prahe a Ostrave 2004 som bol mladý, bolo to super, hral som vo veľkej eufórii. Do Rigy 2006 som prišiel iba na jeden zápas. Verím, že teraz to bude vydarený šampionát s dobrým výsledkom pre nás,“ doplnil Andrej Meszároš.

Richard Pánik priletel na Slovensko priamo z Toronta, kde strávil voľno po skončení základnej časti NHL. „Chcel som odohrať nejaké zápasy pred majstrovstvami sveta, prišiel som hneď, ako sa dalo. Po skončení sezóny som si v Kanade vybavoval veci ohľadom bývania a dobre som si oddýchol. Som už zresetovaný po klubovej sezóne,“ priznal Richard Pánik, ktorý do Toronta prišiel počas sezóny v rámci výmeny z Tampy. Po tomto ročníku sa mu končí zmluva. „Zatiaľ mi nepovedali, čo ďalej. Hovorili nám, že začnú rokovať o kontraktoch čo najskôr. Sám som zvedavý, s čím príde manažment,“ doplnil Richard Pánik.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #Andrej Meszároš #Tomáš Kopecký