Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Réwayovi dochádzal dych, ale diváci ho aj tak vytlieskali. Laco sa trápil

Dvadsaťročný Martin Réway zožal veľké ovácie od publika v rámci sobotňajšieho prípravného hokejového stretnutia medzi Slovenskom a Bieloruskom v Poprade.

19.04.2015 10:56
Martin Réway Foto: ,
Martin Réway v zápase proti Bielorusku v Poprade.
debata

Kapitán bronzovej dvadsiatky zo svetového šampionátu v Toronte a Montreale nastúpil prvýkrát v tohtosezónnej reprezentačnej príprave pred majstrovstvami sveta a najmä v prvej tretine predviedol výborný výkon okorenený dvoma skvelými prihrávkami na góly Michelovi Miklíkovi a Jurajovi Mikušovi.

„Predviedol to, čo o ňom vieme. Je vynikajúci technik a má skvelý prehľad. Potvrdil to najmä v prvej tretine, potom už na ňom bolo vidieť, že mu po pauze ešte chýba fyzická kondícia,“ zhodnotil výkon svojho zverenca reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek. V rovnakom duchu hovoril aj útočník pražskej Sparty:

„Po prvej tretine som už bol celkom unavený, potom to už nebolo ono. Herná pauza sa prejavila, výkon nemohol byť stopercentný. Nebolo to však až také zlé. Uvidíme, ako to bude vyzerať v ďalších zápasoch.“

Réway hral na úzkom popradskom klzisku prvý duel po dlhšej pauze, ktorú zapríčinilo zranenie nohy. V útoku si dobre porozumel s Miklíkom a Marekom Viedenským. Najmä mladšie zo ženskej časti publika pri každom jeho dotyku s pukom poriadne pišťali. „So spoluhráčmi v útoku sme si celkom sadli. Teraz prídu ďalší chalani, uvidíme, ako to tréneri poskladajú. Ja som sa chcel dnes dostať do hry, je jedno, či mám body. Potešila ma výhra. Do majstrovstiev sveta je ešte ďaleko, musíme vyladiť formu,“ uviedol Réway.

V priebehu duelu odstúpili Mário Bližňák s Marekom Ďalogom. Tréneri nechceli riskovať zhoršenie ich zdravotných problémov. Nádej Montrealu Canadiens neuvažovala, že napodobní starších spoluhráčov a duel dohrala. „Nemám ani vek na to, aby som povedal, že nebudem ďalej hrať. Na tréningoch nebola noha hrozná, chcel som to skúsiť,“ doplnil.

Za svoje výkony v drese pražskej Sparty získal Réway ocenenie pre nováčika sezóny v českej extralige. V základnej časti sa stal s 37 bodmi za deväť gólov a 28 asistencií v 34 stretnutiach najproduktívnejším hráčom do 20 rokov v českej najvyššej súťaži. V play-off pridal v ôsmich zápasoch sedem bodov (1+6).

„Ocenenie ma potešilo, ale oň som nehral celú sezónu. Hrali sme ako tím, ocenenie nemôže prebiť bolesť z toho, že sme vypadli v semifinále. V ňom som nehral pre zranenie. Počas sezóny som mal dôveru od trénera, podržal ma v ťažkých chvíľach,“ dodal Martin Réway.

Laco sa po chorobe trocha vytrápil

Hokejový brankár Ján Laco sa dal po chorobe do poriadku a proti Bielorusku dokázal, že sa bude môcť tím naňho na svetovom šampionáte v Prahe a Ostrave spoľahnúť. Gólman Barysu Astana prišiel v úvode týždňa na zraz do Starého Smokovca s bolesťami v hrdle a oslabeným organizmom, pre zdravotné problémy vynechal aj minulotýždňovú prípravu v Česku.

Po liečbe začal trénovať aj na ľade a v sobotu nastúpil. Na výhre 5:2 sa podieľal sedemnástimi úspešnými zákrokmi, mnohé však boli dôležité a zabránili zdramatizovaniu súboja.

"Po chorobe som bol len dva dni na ľade, tak som sa v zápase trocha vytrápil. Som rád, že sme vyhrali. Verím, že úspech dodá mužstvu potrebnú energiu. Boli tam dobré i zlé veci, ale ešte máme dosť času na doladenie výkonov na majstrovstvá sveta,“ povedal po stretnutí Ján Laco.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Laco #Martin Reway