Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vstúpme si do svedomia a zdvihnime hlavy, burcuje Miklík

Ráči sa s technikou, rýchlosťou i gólmi. Hokejista Michel Miklík (32) reprezentoval Slovensko na ostatných troch majstrovstvách sveta. Vlani v Bielorusku bol s 11 bodmi (4+7) najproduktívnejším hráčom výberu trénera Vladimíra Vůjtka.

17.04.2015 15:12
Michel Miklík Foto: ,
Michel Miklík.
debata

Pri štvrtkovej prehre s Bielorusmi 4:5 po samostatných nájazdoch zaznamenal gól a asistenciu, vyhlásili ho za najlepšieho slovenského hráča. „Hokej je tímová hra a tento honor by som vymenil za víťazstvo,“ konštatoval útočník Amuru Chabarovsk.

Ako by ste zhodnotili piaty prípravný zápas pred svetovým šampionátom v Česku?
Dve tretiny sme boli lepší. Tretie dejstvo sme však nezvládli. Vstúpili sme do neho laxne, začali robiť chyby a zbytočné fauly. Súperovi sme umožnili viaceré presilovky, ktoré využil a vrátil sa do hry. V závere sme napokon s vypätím všetkých síl vyrovnali.

Po samostatných nájazdoch Slováci prehrali v Česku 2:3. Teraz v nich nestačili na Bielorusov. Sú nájazdy skôr lotériou?
Potrebujete pri nich kúsok šťastia i hokejového umu. Podstatné je, ako si hráč verí a dokáže svoj úmysel naplniť. Bohužiaľ, nám sa to už druhýkrát nepodarilo.

Aké slová si mužstvo vypočulo od trénera v kabíne?
Povedal nám, že hokej nebol zlý a mal svoju kvalitu. Vyčítal nám viaceré fauly v tretej časti a neubránené oslabenia. V dvojzápase s Čechmi sme v početnej nevýhode hrali zodpovednejšie. S Bielorusmi sme v nich vybuchli.

Už v druhom zápase v Česku mal slovenský tím veľa vylúčených hráčov. Čím to je, že sa tento neduh znova opakoval?
Je to o našej nedisciplinova­nosti. Každý si to musí uvedomiť a čo najrýchlejšie odstrániť. V niektorom momente je možno lepšie hráča pustiť ako urobiť lacný faul. Musíme vedieť rozlíšiť vážnosť situácie.

Tri inkasované góly v oslabení sú veľkou výstrahou do ďalších duelov?
Je to na zamyslenie. Treba si to pozrieť na videorozbore a poučiť sa z toho. V našom oslabení nám dva góly dali do prázdnej bránky, čo by sa nemalo stávať.

Čím vás Bielorusi prekvapili?
Hrali zhruba to, čo sme očakávali. Technický hokej s výborným korčuľovaním.

Ako vám chutil návrat do Košíc, kde ste v minulosti získali dva slovenské tituly?
Po odchode z Košíc som hral v Steel aréne len druhý zápas. Užíval som si to. Veľké klzisko mi tu vyhovuje. Diváci boli vynikajúci, hnali nás dopredu. Škoda, že sme ich nepotešili víťazstvom. Zaslúžili by si ho.

Potešilo vás aspoň individuálne ocenenie pre najlepšieho hráča zápasu?
Hokej je tímová hra a tento honor by som vymenil za víťazstvo.

Čo treba zmeniť pred sobotňajšou odvetou s Bielorusmi v Poprade?
Treba hrať disciplinovanejšie, vyvarovať sa zbytočných faulov a zlepšiť hru v oslabeniach.

Nemôže prehra s papierovo slabším súperom zanechať stopy na psychike mužstva?
Stále máme pred sebou ešte tri prípravné zápasy. Vždy je lepšie víťaziť, hoci aj v príprave. Bielorusi sú naším súperom aj v základnej časti na majstrovstvách sveta. Verím, že im to vrátime na šampionáte aj s úrokmi.

Výkony a výsledky v príprave majú klesajúcu tendenciu. Je situácia vážna?
Uvedomujeme si, že sme už prehrali tri zápasy v rade. Pred svetovým šampionátom to nie je dobrá bilancia. Treba to už otočiť a nepriaznivú sériu prerušiť. Pred vrcholom sezóny si musíme zlepšiť chuť. Treba si zdvihnúť hlavy i sebavedomie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michel Miklík