Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudáček: Zbytočné fauly vrátili súpera do hry

Vrátil sa na miesto činu. Slovenský hokejový brankár Július Hudáček získal s Košicami tri majstrovské tituly. V obľúbenej Steel aréne nezabránil prehre slovenských reprezentantov s Bielorusmi 4:5 po samostatných nájazdoch. "Na môj vkus sa hral príliš otvorený hokej," povedal 26-ročný brankár.

16.04.2015 21:36
Július Hudáček Foto: ,
Július Hudáček.
debata (3)

Na dôverne známom klzisku ste si neužili víťaznú ďakovačku. Čomu to pripisujete?
Nehrali sme naplno celých šesťdesiat minút, čo rozhodlo. V doterajších prípravných zápasoch sa nám stáva pravidelne, že jednu tretinu vypustíme, čo sa nám vždy vypomstí.

Čo považujete za kľúčové v súboji s Bielorusmi?
Prvé dve tretiny boli z našej strany kvalitné. Pri hre päť na päť sme vedeli zakombinovať a vytvorili si viaceré príležitosti. Škoda, že sme z nich nevyťažili viac gólov. Tretia časť bola katastrofálna. Zbytočné fauly vrátili súpera do hry.

Ako hodnotíte divokú gólovú prestrelku?
Na môj vkus sa hral príliš otvorený hokej. Aj keď hostia neboli často v našom obrannom pásme, dokázali si vytvoriť čisté šance, čo by sa nám nemalo stávať. Musíme hrať kompaktnejšie a zodpovednejšie.

Až tri góly ste inkasovali v oslabení. Nie je to priveľa?
Nemôžeme hrať takmer dvadsať minút v početnej nevýhode. V oslabení si to Bielorusi hádzali krížom cez naše obranné pásmo. Musíme viac dodržiavať systém, hrať s chladnejšou hlavou, postaviť štvorec a vyčkať. V predošlých dueloch nám to vychádzalo. Teraz nás vykombinovali až príliš ľahko.

Ako ste videli samostatné nájazdy, v ktorých vás prekonali dvaja bieloruskí hokejisti?
Prvý gól bol dosť smolný. Bieloruský hráč podľa mňa chcel vystreliť pod lapačku, ale puk sa mu postavil na hranu a trafil to do vinkľa. Pri druhom nájazde ma riadne „vykúpal“. Čakal som na jeho pohyb, zobral to do mojej pravej strany, natlačil sa na žŕdku, ale zrazu si to hodil na forhend a rutinérsky zakončil. Brankár musí niečo chytiť. Mrzí ma, že som chlapcom nepomohol.

Čo treba zmeniť v sobotňajšom súboji s Bieloruskom v Poprade?
Možno nám užšie klzisko bude vyhovovať. Keď som hrával v Košiciach, nepripadalo mi také veľké. V porovnaní s Popradom je to naozaj letisko. Som presvedčený, že do odvety sa pripravíme lepšie ako náš súper.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Július Hudáček #bieloruská hokejová reprezentácia