Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci už budú viac útočiť. Čakajú ich Bielorusi

Po Čechoch a Švédoch ich preveria Bielorusi. Hokejisti Slovenska odohrajú v rámci prípravy na blížiace sa majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave (1. až 17. mája) ďalšie dve prípravné stretnutia.

16.04.2015 08:00
hokej, reprezentácia Foto: ,
Zraz hokejovej reprezentácie v Starom Smokovci.
debata

Vo štvrtok o 17.00 privítajú v Košiciach Bielorusko a o dva dni neskôr si s tým istým súperom a v rovnakom čase zmerajú sily v Poprade.

„Každý zápas v rámci prípravy je dôležitý. Musíme sa vrátiť k tomu, čo sme predvádzali proti Švédom či v prvom súboji s Čechmi. Druhý sme totiž psychicky nezvládli, veľa faulovali a výkonu chýbala požadovaná kvalita,“ tvrdí tréner Vladimír Vůjtek.

Oproti minulému týždňu ma k dispozícii troch nových obrancov Juraja Mikuša, Marka Ďalogu a Adama Jánošíka, útočníka Tomáša Surového a s tímom je aj Martin Réway, ktorý však zatiaľ po zranení nemôže korčuľovať. V bránke by sa mal predstaviť Július Hudáček, keďže Jano Laco sa ešte doliečuje.

„So Švédmi to boli pekné zápasy, lebo oni hrajú otvorený hokej a dostávali sme sa aj do brejkov. Česi hrajú svojský hokej, čakajú v strednom pásme a po našej strate si puk okamžite nahadzovali. Prekvapilo ma, ako hrali tvrdo. S Bielorusmi to bude zase iný hokej, budú viac brániť. Musíme hrať jednoducho. Nahadzovať si to. Každý súper je dobrý a preverí nás,“ tvrdí jeden z lídrov tímu Ladislav Nagy.

Tridsaťpäťročný útočník sa teší na domáce zápasy – obzvlášť na ten v rodných Košiciach.

„Viacerí známi mi už volali. Všetci sa chcú prísť pozrieť. Azda sa mi podarí vybaviť im všetkým lístky. Počul som, že má byť vypredané. To je super. Chceme potešiť fanúšikov víťazstvom,“ dodáva Nagy.

Až dvanásť bývalých spoluhráčov z Dynama Minsk má v kádri súpera obranca Ivan Švarný. „Bielorusi sú už v plnej sile. Záleží len, v akej zostave nastúpia. Zápas neberiem ako každý iný. Mám väčšiu motiváciu dokázať chlapcom z Dynama, že Slovensko je lepšie. Očakávam, že budeme viac tvoriť hru ako v predošlých súbojoch. Asi si vyskúšame viac napádať súpera pri rozohrávke. Musíme vziať zápas od prvej minúty do vlastných rúk a nečakať, čo vymyslí súper,“ tvrdí 30-ročný účastník troch majstrovstiev sve­ta.

Skúsenosti s bieloruským hokejom má aj Patrik Lušňák, ktorý strávil sezónu v Junosti Minsk. „Treba si na nich dať pozor. Nebudú na nič čakať, pôjdu od začiatku po nás. Budú sa spoliehať na svoje korčuliarske umenie, puky budú nahadzovať na mantinel a vzápätí rýchlo dorážať. Určite nie sú technicky vyspelí, ako Švédi alebo Česi, ale aj oni majú v tíme niekoľko šikovných hráčov z vyspelých európskych súťaží. Navyše, niekoľkým Kanaďanom dali bieloruské pasy, a tí z nich robia lepšie mužstvo,“ naznačuje Lušňák a dodáva, že s blížiacim sa začiatkom šampionátu naberajú prípravné stretnutia stále na väčšej dôležitosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #Ivan Švarný #Ladislav Nagy #Patrik Lušňák