Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vidíme sa v Ostrave, odkázal Gáborík fanúšikom

Marián Gáborík posilní slovenskú reprezentáciu na majstrovstvách sveta v hokeji v Prahe a Ostrave. V utorok večer to potvrdil generálnemu manažérovi Ottovi Sýkorovi a trénerovi Vladimírovi Vůjtkovi.

15.04.2015 18:40
Marián Gáborík Foto:
Marián Gáborík.
debata

Vynikajúci útočník Los Angeles Kings nezabudol ani na fanúšikov. Na svoj profil na Instagrame umiestnil fotografiu slovenskej zástavy a k nej napísal: „Vidíme sa na MS v Ostrave!“ K tomu prisal hashtagy #DrzteNamPalceV­setci a #Slovensko.

„Potešilo ma, že sa k nám Marián pripojí. Každý tréner a každé mužstvo má radosť, keď získa takého hráča. Marián je jeden z najlepších hokejistov slovenskej histórie a vynikajúci kanonier,“ reagoval na pozitívnu správu zo zámoria skúsený český kouč Vůjtek.

S Gáboríkom hovoril v utorok okolo pol desiatej večer a dohodli sa na detailoch príchodu elitného kanoniera NHL. K mužstvu sa pripojí 28. apríla – štyri dni pred prvým stretnutím Slovenska na šampionáte. Neodohrá tak ani jeden prípravný duel pred MS.

Vůjtek už má predstavu, s kým by mohol víťaz Stanleyho pohára z minulého roka hrať v jednej formácii, ale zatiaľ si ju nechá pre seba.

Tridsaťtriročný Trenčan hral za Slovensko na dvoch olympiádach, Svetovom pohári a päťkrát sa predstavil na majstrovstvách sveta, no stále mu chýba seniorská medaila v drese národného tímu. Najbližšie k nej mal pred jedenástimi rokmi na MS v Česku a v roku 2010 na olympiáde vo Vancouvri. Slováci skončili zhodne štvrtí. Má však dve bronzové medaily z juniorských kategórií – jednu s reprezentáciou do osemnásť a jednu s výberom do dvadsať rokov.

Naposledy si dres s dvojkrížom obliekol na domácom šampionáte 2011 v Bratislave. Minuloročné olympijské hry v Soči mu ušli pre zlomeninu kľúčnej kosti a následnú rehabilitáciu. Pod vedením Vůjtka tak ešte nehral.

Okrem Gáboríka bude mať Vůjtek pre majstrovstvá sveta v Česku k dispozícii minimálne ďalších troch hráčov z NHL. K dlhšie známej trojici Richard Pánik, Tomáš Kopecký, Andrej Meszároš (všetci sa k mužstvu pridajú na budúci týždeň v utorok 21. apríla) ešte môže pribudnúť Zdeno Chára (v závere sezóny mal zdravotné problémy), a ak Springfield nepostúpi do play off farmárskej AHL, tak aj Marko Daňo. Do úvahy prichádza aj posilnenie reprezentácie o hráčov, ktorí v zámorí neprejdú cez prvé kolo play off.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Gáborík