Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďaloga si v reprezentácii hojí rany a sníva o KHL

S usmiatou tvárou, ale pretrvávajúcou bolesťou v duši, prišiel na zraz hokejovej reprezentácie do Popradu pred nadchádzajúcim šampionátom v Česku Marek Ďaloga.

14.04.2015 20:00
Marek Ďaloga Foto: ,
Marek Ďaloga na reprezentačnom zraze.
debata

"Veľmi som sa sem tešil, pomôže mi to zahnať myšlienky na veľké sklamanie v klube,“ naznačil na úvod šikovný obranca Sparty Praha.

So svojím tímom nepostúpil do finále českej extraligy a myšlienky na semifinálové zlyhanie nedokázal vymazať ani po prvom tréningu s národným tímom.

"Priznávam, že ma to stále štve, mali sme vynikajúce mužstvo, ale hlavný cieľ sme nesplnili,“ povedal a vzápätí sa posťažoval na chýbajúce šťastie v rozhodujúcich chvíľach sezóny. "Veľmi sme túžili po finále, chýbal nám iba kúsok. Pokúsim sa s tým nejako vyrovnať,“ tvrdil so sklonenou hlavou.

Následne 26-ročný obranca definitívne preladil na reprezentáciu. "Je pre mňa novou šancou a výzvou dosiahnuť vytýčený cieľ,“ povedal. O jeho podobe sa však po prvom tréningu baviť nechcel.

Tréner Vladimír Vůjtek od začiatku sústredenia vo Vysokých Tatrách skúša osvedčenú spoluprácu pražských obrancov. "Trénujem s Jurajom Mikušom a myslím si, že nám to ide. Hádam nás nerozdelia,“ naznačuje koučovi Ďaloga svoje prianie. "Samozrejme, ešte nikam necestujeme, konkurencia je veľká, obaja však urobíme všetko pre to, aby sme v Ostrave nechýbali,“ skonštatoval.

Presvedčiť trénera budú môcť už vo štvrtok v Košiciach v prípravnom dueli proti Bielorusku. Súperovu nálepku papierovo slabšieho tímu rezolútne odmieta. "Nie je vôbec slabší, naopak, podľa mňa je dosť dobrý. Rozdiel medzi naším mužstvom a ich je minimálny, bude to určite dobrý a vyrovnaný zápas,“ myslí si Ďaloga.

"Na Slovensko prídu Bielorusi v plnej sile, už na turnaji vo Švajčiarsku nám ukázali, že sú náročný súper. Jazdia hore dole, hrajú podobný štýl ako Rusi. Určite nás dostatočne preveria,“ poznamenal.

Ďaloga sledoval aj posledné prípravné stretnutie Slovákov proti Česku v Jihlave. Do analýzy sa však radšej nepúšťal. "Čo na to povedať? Hádam iba toľko, že nie každý deň sa zadarí,“ podotkol diplomaticky.

V utorok obletela Slovensko správa o záujme o jeho služby z NHL i KHL. "O tom naozaj nič konkrétne neviem. Počul som to dnes prvýkrát, povedali mi to chlapci v šatni,“ tvrdil. Ďaloga je v Sparte Praha spokojný a do vypršania zmluvy mu zostávajú stále dva roky. Dve najlepšie súťaže na svete sú však aj preňho veľkým lákadlom. "Rád by som si zahral KHL, zaoceánska NHL je už asi pasé. Síce ma láka, ale vnútorne ma to viac ťahá do Ruska,“ dodal na záver.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #KHL #NHL #Marek Ďaloga