Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konrád sa rád vrátil, Godla má ďalšiu motiváciu

Necelé tri týždne pred začiatkom majstrovstiev sveta v hokeji má tréner slovenského tímu Vladimír Vůjtek na výber zo štvorice brankárov.

14.04.2015 11:19
Branislav Konrád Foto: ,
Branislav Konrád.
debata

Napohľad veľká konkurencia v reprezentácii je však podmienená menšími komplikáciami. Predpokladaná jednotka pre MS v Česku Ján Laco, hoci v pondelok prišiel medzi reprezentantov, stále nie je zdravotne v poriadku, a zamýšľaná trojka Marek Čiliak po narodení syna dal prednosť rodine pred svetovým šampionátom. Na sústredení vo Vysokých Tatrách sa preto opätovne objavil Branislav Konrád, s ktorým sa už pôvodne nerátalo, a naberať ďalšie neoceniteľné skúsenosti sa vrátil aj mladík Denis Godla. V Tatrách, samozrejme, nechýba ani reprezentačná dvojka Július Hudáček, ktorý zatiaľ odchytal tri zo štyroch prípravných stretnutí slovenského tímu s bilanciou 1 víťazstvo – 2

„To sa v hokeji stáva, taký je život. Bol som trochu prekvapený, keď mi pán Sýkora v nedeľu volal, ale vždy sa môže stať, že niekto nepríde na zraz. Určite som rád prišiel, bol som medzi reprezentantmi štyri týždne a nemal som dôvod neprísť,“ reagoval Branislav Konrád, ktorý v uplynulej sezóne doviedol Duklu Trenčín k 6. miestu v slovenskej extralige. Na otázku, ako vidí za nových okolností svoju prípadnú účasť na majstrovstvách sveta, odpovedal: „Určite sa moja šanca zvýšila, ale ešte máme pred sebou dva až tri týždne prípravy.“

Návrat medzi svojich starších a skúsenejších kolegov privítal aj 20-ročný Godla, hrdina ostatného svetového šampionátu do 20 rokov v Kanade, kde boli Slováci senzačne bronzoví. „Dostal som echo, že Jano Laco je chorý, tak som prišiel a rád vypomôžem Julovi a Braňovi. Reprezentačný dres je sám osebe motivácia, hoci viem, že to bude asi len na jeden týždeň,“ komentoval kežmarský rodák Godla svoj nečakaný návrat do prípravy Slovákov. Podľa jeho slov sa na neho nalepia skúsenosti z tréningov, ale aj mimo nich.

„Táto sezóna bola z mojej strany kolísavá, preto som veľmi rád, že sa môžem ukázať aspoň v tréningoch. Keby mi niekto pred začiatkom sezóny povedal, že tri týždne pred majstrovstvami sveta budem v príprave slovenského mužstva, nikto by tomu neveril. Reprezentanti sú dobrá partia, skvelí ľudia aj v súkromí,“ dodal Godla.

Nečakaný príchod Jána Laca k reprezentácii, ktorý mal byť oficiálne tento týždeň ešte chorý, vysvetlil strieborný brankár z MS 2012 takto:

„Bolelo ma hrdlo, cítil som slabosť, ale z najhoršieho som vonku. Prvé dni ešte možno na ľad nepôjdem, potom sa uvidí,“ vysvetlil skúsený gólman Barysu Astana v KHL. Vo štvrtok 16. 4. a v sobotu 18. 4. čakajú na slovenský tím dva prípravné zápasy proti výberu Bieloruska v Košiciach a Poprade. Ako vidí Ján Laco svoju prípadnú účasť v nich? „Momentálne neviem povedať, či to už proti Bielorusom neskúsim. Pôjdem deň po dni podľa zdravotného stavu,“ povedal Laco ešte v pondelok večer v Starom Smokovci.

debata chyba
Viac na túto tému: #Branislav Konrád #Denis Godla