Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Musíme zlepšiť úvody, zhodujú sa hráči

Zlý vstup do stretnutia, priveľa vylúčených a nevyužité presilové hry.

10.04.2015 21:51
Július Hudáček Foto: ,
Július Hudáček so spoluhráčmi.
debata

To boli hlavné dôvody piatkovej prehry slovenských hokejistov v Jihlave. Zverenci Vladimíra Vůjteka inkasovali už v 46. sekunde a v 8. min prehrávali dokonca 0:2. Dlho im potom trvalo, kým sa s nepriaznivým stavom vyrovnali a súperovi sa výkonom aspoň priblížili.

„Nezachytili sme úvod, akoby sme chceli. Inkasovali sme v prvom striedaní a dostali súpera na koňa. Rýchlo sme dostali aj druhý gól. Postupne sme hru vyrovnali, ale domáci stále dobre bránili stredné pásmo a ťažko sa nám cez nich presadzovalo. V takých situáciách treba puky najmä nastreľovať,“ hodnotil stretnutie kapitán Milan Bartovič.

Jediný gól zápasu strelil mladší z bratskej dvojice Hudáčkovcov – Libor. „Česi hrali dobre a my sme s nimi nestíhali. Všade boli o krok pred nami. Potom sme sa zdvihli, ale asi už bolo neskoro. V zápase bolo priveľa vylúčení, akoby chcel rozhodca domácim trošku pomôcť. My sme mali potom krvavé oči, boli sme agresívni a prichádzali aj zbytočné fauly. Vieme, že máme ešte na čom pracovať. Nedarili sa nám presilové hry. V nich musíme vylepšiť všetko – od založenia útoku až po koncovku. Dobré je, že nedostávame veľa gólov,“ prezradil útočník Slovana Bratislava. Jeho brata – brankára Júliusa – vyhlásili za slovenského hráča zápasu. Hoci inkasoval tri góly, tím viackrát podržal.

„Začali sme veľmi zle. Bolo to podobné ako v druhom zápase so Švédmi. Česi boli lepší, rýchlejší, lepšie kombinovali a do ničoho nás nepúšťali. Boli sme pod tlakom asi polovicu zápasu. Chytili sme sa až presilovkami v závere druhej tretiny. V tretej sme už hrali lepšie. Škoda zbytočného tretieho gólu po strate puku v pásme. Práve vtedy sme sa doťahovali na domácich. Takých strát bolo priveľa a z nich pramenil tlak súpera,“ vravel Július Hudáček. Pristavil sa aj pri prvých dvoch inkasovaných góloch.

„Pri prvom strieľal Nakládal asi meter mimo. Objavili sa tam však dvaja hráči spoza bránky a dnu sa to odrazilo od nohavice jedného z nich. Druhý dali Česi po veľmi peknej akcii troch proti dvom. Strelec to po prihrávke cez celé pásmo trafil hore,“ dodal brankár Örebra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Bartovič #slovenská hokejová reprezentácia #Július Hudáček #Libor Hudáček