Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti bojujú o miesta. Po Česku sa už bude vyraďovať

Prvé dve herné previerky im vcelku vyšli. Nadviazať sa na ne pokúsia ďalšími dvoma zápasmi v Jihlave.

09.04.2015 09:00
Slovensko, hokej Foto: ,
Hráči Slovenska zdravia trenčianskych fanúšikov po zápase proti Švédsku.
debata

Slovenskí hokejisti vyzvú v rámci prípravy na májové majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave po Švédoch (prehra 3:4 v Trenčíne a výhra 3:1 v Bratislave) opäť súpera najvyššieho rangu a zároveň svojho najväčšieho rivala – reprezentáciu Česka. Prvý duel je dnes o 17.00, druhý zajtra so začiatkom o hodinu neskôr.

Tréner Vladimír Vůjtek sa musí zaobísť bez dvojice opôr Jána Laca a Michela Miklíka, ktorých vyradili zdravotné problémy. Napriek tomu bude mať na stretnutia s Českom dostatočne široký káder – dvoch brankárov, desiatich obrancov a štrnástich útočníkov.

„Očakávame dva náročné zápasy so silným súperom. Presne takého však potrebujeme. Musíme si totiž preveriť všetkých hráčov. Kvalita súpera je porovnateľná s našou. Oba tímy sa ešte výraznejšie obmenia. Po dvojzápase s Čechmi prídu už aj redukcie v kádri,“ naznačuje dôležitosť stretnutí český kouč Slovákov.

V deň prvého stretnutia oslávi 34 rokov jeden z najskúsenejších útočníkov v slovenskom výbere Milan Bartovič. „Česko je náš tradičný súper. Očakávam vypäté súboje. Verím, že s dobrým koncom pre nás. Každé víťazstvo totiž zvyšuje sebavedomie mužstva. V deň svojich narodenín som odohral už viacero zápasov, takže to nevnímam nijako špeciálne. Len si uvedomujem, že tridsaťštyri je už vcelku dosť,“ vravel Bartovič s úsmevom.

Marcel Haščák, autor víťazného gólu zo soboty, sa na zápasy s Českom teší. „Súboje s Českom sú vždy prestížne. Všetci ich vnímame ako derby. Ešte aj trénera máme českého. Iste aj on veľmi túži po víťazstvách. Cieľom je hrať dobre a vyhrať,“ tvrdí účastník ostatných troch svetových šampionátov a držiteľ striebornej medaily z Helsínk 2012.

Spoluhráči z Pardubíc Tomáš Marcinko a Radoslav Tybor upozorňujú, že Česko má silný výber, hoci mu ešte chýbajú viacerí hráči, ktorí sa dostanú do záverečnej nominácie. „Ani jeden z tímov nemá kompletný káder. O to budú súboje ťažšie. Každý sa chce totiž ukázať trénerom,“ naznačuje Tybor. „Tento český výber má svoju kvalitu. Dobre nás preverí. Vzájomné zápasy majú extra náboj. Je v nich veľká rivalita,“ dopĺňa Marcinko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #nominácia #MS 2015 v hokeji