Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vůjtek čaká na sparťanov, finalistov i hráčov z NHL

Hokejisti Slovenska začali ďalšiu fázu prípravy pred blížiacim sa svetovým šampionátom v Česku (1. - 17. mája). Do kádra reprezentačného trénera Vladimíra Vůjteka nepribudol žiadny nový hráč.

07.04.2015 17:27
Vladimír Vůjtek Foto: ,
Vladimír Vůjtek
debata

Skúsený kormidelník môže počítať s hokejistami Sparty Praha, ktorí v pondelok vypadli v semifinále českej extraligy s Třincom. Obranné rady vystuží Juraj Mikuš a Marek Ďaloga. V útoku môže Slovákov posilniť Martin Réway i Lukáš Cingeľ. Oboch však trápili v posledných dueloch zdravotné ťažkosti.

„Chlapci potrebujú čas na ukončenie sezóny. K dispozícii budú až budúci týždeň. Dvojicu zranených útočníkov ešte prezrie náš lekár. Cingeľ má niečo s ramenom, ale podľa informácií by už mohol nasledujúci týždeň trénovať. Réwaya poznáme. Síce mu nevyšli posledné zápasy, ale na základe krátkeho nezdaru ho nemôžeme odstaviť,“ uviedol Vladimír Vůjtek.

K mužstvu sa budúci týždeň pripojí aj Marek Čiliak. Na brankára Komety Brno čakajú v najbližších dňoch otcovské povinnosti. „Každú chvíľu čaká potomka, preto sme mu dali ešte voľno. K dispozícii máme troch brankárov. Július Hudáček i Ján Laco odchytajú zvyšné prípravné zápasy. Budú sa striedať,“ doplnil český lodivod.

Najväčšia pozornosť slovenských fanúšikov sa tradične upriamuje na možné posily z NHL. Do bojov o Stanleyho pohár už nezasiahne obranca Andrej Meszároš a útočníci Richard Pánik a Tomáš Kopecký. O play off stále bojujú aj hokejisti Los Angeles Andrej Sekera, Marián Gáborík, obranca Bostonu Zdeno Chára i útočníci Detroitu Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo.

„Máme prísľub od všetkých hráčov, ktorí nepostúpia do vyraďovacej časti NHL, že prídu na šampionát. Ideálne by bolo, keby mohli prísť už teraz, aby zregenerovali a mohli sa s nami pár dní pripravovať. Teraz je u nich prvoradé play off,“ tvrdí 67-ročný rodák z Klimkovíc.

Ďalší kandidáti na reprezentačný dres sú vo finále slovenskej extraligy. Z Banskej Bystrice k nim patrí skúsený center Michal Handzuš a defenzívny špecialista Tomáš Surový. Z košického mužstva má šancu mladý obranca Adam Jánošík.

„Handzuš vie, čo mužstvo potrebuje. Pracuje pre tím nielen na ľade, ale aj v kabíne. Nechceme ho teraz rozptyľovať. Svoje stanovisko nám poskytne až po skončení finálovej série. Z Košíc nás zaujíma Adam Jánošík. Je otázne, či sa zmestí do kádra, lebo do obranných radov pribudnú ešte viacerí hráči,“ poznamenal.

Ako hodnotí reprezentačný tréner finálovú sériu?

„Je v nej obrovské nasadenie, bojovnosť a energia. Každý chce zvíťaziť. Trochu mi tam chýba väčšia hokejovosť,“ uviedol Vůjtek.

Tento týždeň (vo štvrtok a piatok) jeho zverenci odohrajú dva prípravné zápasy s Českom v Jihlave. „Bude to náročný súper. Potrebujeme si preveriť všetkých hráčov. Kvalita súpera je porovnateľná s našou. Predpokladám, že ich mužstvo sa pred začiatkom šampionátu výraznejšie obmení. Po dvojzápase s Čechmi budeme káder redukovať,“ uzavrel Vůjtek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #slovenská hokejová reprezentácia