Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudáček: Gól mi sľubovali všetci. Som rád, že neskóroval ani jeden

Mužom sobotňajšieho prípravného zápasu medzi Slovenskom a Švédskom (3:1) v rámci série Euro Hockey Challenge bol jednoznačne brankár Július Hudáček.

05.04.2015 08:36
Július Hudáček Foto: ,
Július Hudáček (uprostred) ďakuje so spoluhráčmi fanúšikom po zápase Slovensko - Švédsko.
debata

V zápase mal 35 úspešných zákrokov a bol strojcom slovenského víťazstva. Prekonal ho iba 39 sekúnd pred koncom prvej tretiny Daniel Gunnarsson, ktorého smer strely ešte zmenil Tomáš Marcinko. Slováci boli v prvej tretine pomalí, nestačili za súperom korčuliarsky a dostávali sa pod tlak. Len vďaka Hudáčkovi bolo po prvej tretine skóre 0:1.

„Som rád, že sa nám podarilo vyhrať. Švédi majú možno neznáme mená v kádri, ale sú to najlepší chlapci z SHL, rýchli korčuliari. Hral sa skutočne dobrý hokej. V prvej tretine sme nehrali dobre, nekorčuľovali sme, iba sme vyhadzovali puk. Švédi ľahko korčuľovali, rýchlo prechádzali z obrany do útoku. Moja práca je pomôcť spoluhráčom v každom tíme. Ak brankár drží mužstvo najmä v prvej polovici, potom sa k nemu pridajú aj ďalší hráči,“ povedal Július Hudáček.

V druhej tretine vykorčuľovalo na ľad akoby nové slovenské mužstvo. Hráči zlepšili pohyb, korčuľovali a začali si utvárať aj tlak. Výsledkom bol obrat v zápase. „Cez prestávku sme si povedali, že vieme hrať hokej, musíme len kombinovať a podržať puk. Od druhej tretiny to bol vyrovnaný duel. So Švédmi sa dá hrať, len musíte naplno korčuľovať celých 60 minút,“ uviedol Július Hudáček.

Po zápase vyhlásili Harichovčana za najlepšieho muža zápasu a zožal veľké ovácie publika. Pridal aj menšiu oslavu, ktorou sa preslávil počas pôsobenia vo švédskom Örebre. Tentoraz si Hudašou vychutnal bratislavský štadión. Hudáček bol po stretnutí šťastný, keďže vyhral aj minisúboj so spoluhráčmi z Örebra. Vo švédskom kádri boli hneď štyria – obrancovia Johan Motin a Viktor Ekbom ako aj útočníci Daniel Viksten a Martin Johansson.

„Mali dosť šancí, ale po zápase som bol ja šťastnejší. Stretli sme sa včera u nich na izbe. Všetci mi sľubovali, že mi dajú gól. Som rád, že sa nepresadil ani jeden. Mali dosť príležitostí,“ priznal J. Hudáček, ktorému vyhovuje švédsky štýl hokeja.

Po zápase si pochvaľoval aj atmosféru v Slovnaft Arene, v ktorej bolo vyše 7000 fanúšikov: „Na tomto štadióne som chytal prvý duel. Nebolo síce vypredané, ale atmosféra bola dobrá.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Július Hudáček