Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokojne sme mohli vyhrať, zhodli sa Laco a Nagy

Dobre korčuľovali. Hrou, nasadením i gólmi potešili zaplnený trenčiansky zimný štadión. Chýbala tomu len víťazná bodka.

03.04.2015 16:40
brankár, ján laco Foto: ,
Slovenský reprezentačný brankár Ján Laco.
debata

Slovenských hokejistov nešťastná prehra 3:4 so Švédmi mrzela, no priveľký význam jej neprikladali. „Mnohí z nás veľmi dlho nehrali. Potrebujeme sa do toho dostať. Bude to stále lepšie,“ znelo z kabíny.

Najlepším mužom zápasu z domáceho tímu bol útočník Ladislav Nagy. Hoci naskočil do stretnutia po päťtýždňovej hernej pauze, bol rovnako dominantný, ako v drese Slovana počas väčšiny sezóny KHL. Švédi mali veľký problém odstaviť ho od puku a výborne si rozumel so spoluhráčmi z prvého útoku Tomášom Marcinkom a Liborom Hudáčkom. Prvá formácia strelila dva góly.

„Prehra nás mrzí najmä preto, že sme po prvej tretine viedli 2:0 a potom prestali korčuľovať. Súper hral plných šesťdesiat minút, napádal nás. Keby sme aj my hrali od začiatku až do konca, mohli sme v pohode vyhrať 5:1. Možno sme sa po prvej tretine trochu uspokojili a čakali, že góly prídu samé,“ poznamenal skúsený krídelník.

Tridsaťpäťročný Košičan priznal, že mu v tretej tretine stvrdli nohy. „Bolo cítiť dlhú pauzu. Zahrali sme však dobre. Náš útok mohol dať aj viac gólov. Musíme vylepšiť oslabenia. Bol som na ľade pri dvoch inkasovaných góloch. No máme dosť času, aby sme to vylepšili,“ dodal Nagy.

Prvý gól zápasu strelil Patrik Lušňák. Jeho štvrtý útok s krídlami Rastislavom Dejom a Marcelom Haščákom hýril aktivitou a robil Švédom veľké problémy. „Všetci hráči zahrali dobre. Viedli sme počas celého zápasu. Veľká škoda víťazného gólu súpera. Mrzieť nás však môže aj to, že sme zaspali druhú tretinu,“ hodnotil Lušňák.

Obranca Ivan Baranka ocenil zaplnené tribúny. „Divákom sa hokej musel páčiť. Ďakujeme im za podporu. Prehra nás mrzí, ale hodíme ju za hlavu a v sobotu do toho opäť dáme všetko. Všetci si veľmi dobre uvedomujeme, že nikto nemám isté miesto v nominácii na majstrovstvá sveta. Každý sa musí ukázať v čo najlepšom svetle. Kto bude hrať dobre, ten si vyslúži miestenku,“ naznačuje Baranka.

Brankár Ján Laco, od ktorého si tréneri i fanúšikovia v Ostrave veľa sľubujú, bol s prvým zápasom tiež vcelku spokojný. „Každý sa snažil a hral na maximum. Chlapci hrali dobre a aktívne najmä v úvode. Korčuľovali, vypracovali si šance a dali aj góly. Pokojne sme mohli vyhrať. Bolo by to veselšie. Teraz chceme vyhrať aspoň v sobotu,“ vravel.

Pred prvým švédskym gólom nevedel, kde má puk. „Neudržal som ho. Myslel som si, že ho mám v lapačke, ale bol pri betóne. Našiel som ho už neskoro. Pri rozhodujúcom góle si k puku dokorčuľoval obranca cez celé pásmo. Bol voľný medzi kruhmi a trafil,“ dodal.

debata chyba