Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

K brankárom sa pridáva Laco. Začína sa boj o nomináciu

Do prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie sa zajtra zapojí sexteto ďalších adeptov na účasť na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave (1. až 17. mája).

23.03.2015 18:30
Denis Godla Foto: ,
Denis Godla.
debata

Obranu vystuží Dominik Graňák, útok štvorica Tomáš Marcinko, Radoslav Tybor, Marek Viedenský a Ladislav Nagy a k tímu sa pripojí už aj skúsený brankár a veľká opora strieborných medailistov z Helsínk spred troch rokov Ján Laco. Naopak, tento týždeň bude trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi chýbať najlepší strelec základnej časti extraligy Radovan Puliš, ktorého trápi chrbát.

Skúsený český kouč sa nemusí obávať veľkého množstva ospravedlneniek, ako často v minulosti. Záujem o šampionát v Česku je medzi hráčmi veľký. Črtá sa veľká konkurencia v boji o miesta v záverečnej nominácii. Výnimkou nie je ani najdôležitejší post – brankársky.

Prvý krátky blok absolvovala trojica Branislav Konrád, Samuel Baroš a Denis Godla, ktorý bol v sobotu a nedeľu k dispozícii aj juniorke Slovana (nepostúpila cez Trenčín do finále). „Najviac sa v príprave budeme spoliehať na Jána Laca a Júliusa Hudáčka,“ pripomína Vůjtek. Hudáček má ešte povinnosti v play off vo Švédsku. V Čechách je s Brnom vo štvrťfinále Marek Čiliak.

„Už to, že som mohol prísť na prvý kemp, bola pre mňa veľká vec. Som rád, že sa môžem pripravovať so seniorskou reprezentáciou. Koleno už poslúcha,“ vraví stále iba 19-ročný Godla, ktorý zažiaril na juniorských MS v Kanade. Premiéru v seniorskom národnom tíme si odbil na februárovom turnaji vo Viedni v olympijskom výbere hráčov do 25 rokov. „Možno som zanechal dobrý dojem,“ naznačuje.

O rok a dva mesiace starší Baroš sa ukázal vo výbornom svetle v play off v drese Zvolena. „Šiel som tam ako dvojka, no nakoniec som odchytal skoro celé prvé kolo s Popradom. Za túto šancu som vďačný. Je to pre mňa ďalšia výzva. Strach nemám. Brankár si totiž musí veriť. Uvidíme, ako to celé dopadne. Treba si počkať na svoju šancu a keď príde, byť pripravený,“ tvrdí 21-ročný Bratislavčan.

Dvadsaťsedemročný Konrád odchytal dva vydarené zápasy na Nemeckom pohári. Z trojice z prvého kempu je suverénne najskúsenejší. Bol už aj na majstrovstvách sveta – devätnásťročný kryl v roku 2007 v Moskve chrbát dvojici Karol Križan, Jaroslav Halák.

„Pamätám si, že som tiež začínal v reprezentácii v mladom veku. Bola to pre mňa perfektná skúsenosť. Godla bol výborný na juniorských MS a zachytal si aj v KHL, čo je v jeho veku skvelé. Baroš zas chytal výborne za Zvolen. Uvidíme, aké majú s nami tréneri plány. Pozvánka ma potešila. Prišiel som zabojovať o svoje miesto. Viac napovedia až prípravné zápasy. Kto v nich dostane šancu a ako ju využije,“ hovorí Konrád. <pe>

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #Branislav Konrád #Denis Godla #Samuel Baroš