Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oddychovali na horách, Maledivách, v Kostarike i pri ľade

Klubová sezóna v KHL sa im skončila 24. februára. Pred štartom prípravy na svetový šampionát tak mali dostatok priestoru oddýchnuť si.

19.03.2015 19:56
ocho rios, jamajka, pláž, more, exotika, Foto:
Ilustračné foto
debata

Niektorí naberali energiu pri mori, iní si odskočili na lyžovačku či volili pár dní ničnerobenia doma. Väčšina z hokejistov, ktorí môžu reálne zabojovať o záverečnú nomináciu do Prahy a Ostravy, však popri oddychu nezabudla ani na tréning

Obranca Karol Sloboda si spestril voľno lyžovačkou v Rakúsku. „S rodinkou sme boli štyri dni v Semmeringu. Dcéra má sedem a chodí do školy, tak sme nechceli byť dlho mimo. Napokon to bolo akurát. Keď sa trikrát zviezla dole kopcom, vravela, že jej to stačí,“ prezradil Sloboda z Lady Togliatti.

Lyžovať bol aj Libor Hudáček. Spolu s Ladislavom Nagyom zamierili do Aspenu v USA. „Popri lyžovaní som sa trošku opálil, ale vďaka veľkým teplotným výkyvom aj ochorel. Z Aspenu sme šli k Lacovi do Phoenixu. Čo-to mi poukazoval, zobral ma aj na zápas Arizony s Chicagom. Popri leňošení sme druhý týždeň už aj trénovali. Teraz dúfam, že v príprave vydržím plných šesť týždňov a po jej skončení pôjdem na šampionát,“ tvrdí útočník Slovana.

Najproduktívnejší hráč Slovenska na lanskom šampionáte v Minsku Michel Miklík naberal nové sily na Maledivách. „Boli sme tam už aj predtým a páčilo sa nám. Počasie tam azda ani nemôže byť zlé. Onedlho dvojročný syn bol veľmi zlatý, nemali sme s ním žiadne problémy. Prísť do tridsaťstupňového tepla z mínus tridsiatich piatich v Chabarovsku, to padne veľmi dobre. Úplne som vypol. Na nabranie kondičky je do šampionátu času dosť. Sezóna nám v klube nevyšla, o to viac som sa do reprezentácie tešil. Chcem si napraviť chuť,“ naznačuje Miklík.

Obranca Michal Sersen volil tiež exotiku. S manželkou a synom okúsili pláže v Kostarike.

„Zmenil som prostredie. Nemyslel na hokej. Internet tam fungoval slabšie, na mobile som nemal signál. Chvíle s rodinou sú pre nás hokejistov vždy vzácne. Užili sme si to. Miško už aj trošku plával. Zatiaľ najmä pod vodou (smiech). Už sa teší na súrodenca. Sem-tam povie, aby sme ho už vybrali z brucha. Najradšej by bol, keby sa volal tiež Miško,“ zasmial sa Sersen, ktorý vlani pre zranenie vynechal olympijské hry aj majstrovstvá sveta.

Sersenov spoluhráč zo Slovana Milan Bartovič na dovolenku nešiel. Čas trávil so synmi. „Chodia do školy a obaja hrajú hokej. Takže som s nimi chodil na rôzne turnaje. Popri tom sa aktívne oddychoval, aby som sa udržal v kondícii,“ vravel.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Michal Sersen #Libor Hudáček #Karol Sloboda