Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Som vonku z basy, vraví navrátilec do reprezentácie Peter Podhradský

Do hokejovej reprezentácie sa vracia po takmer štyroch rokoch. Naposledy si Peter Podhradský obliekol dres s dvojkrížom na prsiach na majstrovstvách sveta 2011 v Bratislave.

20.03.2015 13:00
Peter Podhradský Foto: ,
Peter Podhradský na reprezentačnom zraze.
debata

Pod vedením Vladimíra Vůjtka ešte 35-ročný obranca nehral. „Zdravotný stav mi to dovolil, tak som tu. Privítal som sa s chalanmi aj trénermi. V prvých dňoch to bude po dlhej pauze bolieť, ale rýchlo si zvykneme,“ tvrdí vicemajster sveta z Petrohradu 2000, ktorý si v sezóne obliekal dres Lady Togliatti.

Dlhšie ste boli v nemilosti realizačného tímu reprezentácie. S akými pocitmi sa vraciate do mužstva?
Tri roky som bol v base. Bohužiaľ. S tým sa už nič nedá robiť. Minulý rok som šiel hneď po sezóne na operáciu. Vždy som však hovoril, že ak mi to zdravotný stav dovolí, tak prídem rád.

Ako vlastne prišlo k vášmu návratu?
Vzniklo to ešte vo februári, keď ma nominovali na turnaj do Banskej Bystrice. V Togliatti sme však v tom čase bojovali o účasť v play off a práve počas turnaja sme hrali dva dôležité zápasy s priamymi konkurentami o postup. Ľudia z vedenia chceli, aby som sa ospravedlnil. Povedal som im, že som to už v minulosti urobil a mal som potom problémy. Generálnemu manažérovi som povedal, nech kontaktuje trénera Vůjtka prvý. Potom som s ním hovoril aj ja. Tréner mi povedal, že to rešpektuje a že ma zavolá do prípravy, ale štart na majstrovstvách sveta mi nesľubuje.

Museli ste pozvánku zvažovať či ste ju brali automaticky?
Nikdy sa nestalo, že by som bol zdravý a neprišiel. Verejnosť to možno niekedy nechápe, lebo ľudia chcú, aby malo Slovensko najsilnejší možný tím. Počas sezóny však hráme veľa zápasov, veľa sa nalietame a máme právo, dať sa v lete doporiadku. Tentoraz bola celá sezóna divná. Neskôr som podpísal zmluvu, mužstvu sa nedarilo, dva mesiace som nehral pre zranenie a nakoniec sa nám sezóna skoro skončila. Chuť hrať mám preto veľkú.

Na koho z chlapcov ste sa najviac tešili?
S niektorými sa poznám menej, s inými viac. No tešil som sa na všetkých. V piatok som sa stretol s Lacom Nagyom, ktorý si šiel ešte vybaviť domov nejaké veci. S ním sa poznám najlepšie. S Kajom Slobodom sme zase hrali spolu v Togliatti.

V akom stave vám vrátil Ladislav Nagy byt, ktorý ste mu počas sezóny prenajali?
Urobil som mu zoznam vecí, ktoré tam ešte chýbajú (smiech). Som rád, že bol s celou rodinkou spokojný a padlo mu to na úžitok.

Vždy sa rád vraciate na bratislavský zimák. Spomeniete si občas aj na domáci šampionát v roku 2011?
Ani sa k tomu nechcem veľmi vracať. každý čakal, že doma získame minimálne bronz. Azda urobíme úspech teraz v Česku. Počas sezóny som pre zranenie nemal možnosť hrať v Bratislave. Inak sa sem vždy teším.

Majstrovstvá sveta v Česku sú pre slovenských hráčov veľkým lákadlom. Vnímate väčšiu konkurenciu v obrane?
Beriem to po jednotlivých blokoch. Uvedomujem si, že miesto nemám zďaleka isté. Buď to vyjde alebo nie. Istotu majú asi len chalani z NHL. Tak to bolo vždy. Okrem nich len maséri. Aj tréner nám oznámil, že konkurencia bude veľká. Postupne budú pribúdať noví chalani. Nie je to môj prvý zraz, viem ako to funguje. Vždy, keď niekto príde, niekto musí tím aj opustiť.

Ako ste strávili voľno po skončení sezóny?
Som veľmi rád, že môžem tráviť čas s rodinou, najbližšími. Pozitívom je aj fakt, že zraz je práve v Bratislave. Na dovolenku som vôbec nemal čas. Bolo treba vybaviť veľa vecí. Máme malé deti, nechceli sme s nimi lietať a aj ja som mal lietania už dosť. Takže som oddychoval len doma. S partiou kamarátov som bol na ľade a párkrát sa previesť na bicykli.

Lada nepostúpila do play off. Veľké sklamanie?
V klube to ospravedlňujú tým, že sme boli nováčik. No ja som nespokojný a sezónu považujem za neúspešnú. Mali sme priveľa mladých hráčov a nezachytili sme začiatok. Na konci základnej časti sa v KHL body veľmi ťažko naháňajú. Veľká škoda, že sme skončili tak skoro. Potom vám hokej chýba.

Ako ste sa v meste cítili?
Bolo tam fajn. Je tam pekný nový štadión aj zázemie na vysokej úrovni. Spoluhráči boli fajn aj vedenie sa snažilo, ale rozpočet, ktorý sme mali, im nepovoľoval kúpiť viac skúsenejších hráčov. V Togliatti som bol väčšinu času sám, rodinka za mnou prišla dvakrát zhruba na mesiac.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Podhradský