Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Reprezentanti začali prípravu na MS šesť týždňov pred začiatkom turnaja

Slovenská hokejová reprezentácia začala vo štvrtok popoludní spoločnú prípravu na majstrovstvá sveta, ktoré od 1. do 17. mája 2015 budú hostiť Praha a Ostrava. Príprava sa natiahne až na sedem týždňov, keďže viacerým adeptom na dres sa skončila klubová sezóna už v závere februára.

19.03.2015 16:24
zraz, Michel Miklík Foto: ,
Príchod hokejistov na reprezentačný zraz pred MS v Česku. Na snímke je Michel Miklík.
debata

Tréner SR Vladimír Vůjtek mal na zraze v Bratislave k dispozícii 20 hráčov. Trojica Ladislav Nagy (Slovan Bratislava), Marek Viedenský (HPK Hämmenlinna, Fín.) a Ján Laco (Barys Astana, Kaz.) napokon úvodný kemp neabsolvuje a k tímu sa pripojí v utorok 24. marca. Pre zdravotné problémy chýba najlepší strelec slovenskej extraligy Radovan Puliš z HKM Zvolen.

„S výnimkou týždňa na východe Slovenska absolvujeme celú prípravu v Bratislave. Väčšina hráčov skončila klubovú sezónu už 24. februára. Pauza bola dlhá, preto sme sa rozhodli usporiadať trojdňový minikemp od 19. do 21. marca, aby sa hráči znova rozkorčuľovali a nehrozilo zranenie počas prvého oficiálneho týždňa. Ten bude zameraný na fyzickú prípravu,“ skonštatoval Vůjtek.

Počas prípravného obdobia odohrajú Slováci v apríli osem zápasov Euro Hockey Challenge. Na úvod privítajú v Trenčíne a Bratislave Švédov, neskôr sa stretnú dvakrát v Jihlave s Čechmi, v Košiciach a Poprade s Bielorusmi a generálkou na MS budú dva duely v Rige s Lotyšmi.

„Postupne, ako budú končiť sezónu v kluboch, budeme do tímu pridávať ďalších adeptov na reprezentačný dres. Na samotných majstrovstvách sveta máme iné vyžrebovanie ako v ostatných rokoch, najsilnejší súperi nás čakajú až na záver. Bude to pre nás náročný turnaj,“ uviedol Vladimír Vůjtek.

V závere prípravy v Lotyšsku by sa už mohli s mužstvom pripravovať aj prví hráči z NHL, do úvahy prichádzajú najmä Andrej Meszároš a Richard Pánik. Dôležitý však bude ich uspokojivý zdravotný stav.

Brankárskou jednotkou podľa Vladimíra Vůjtka by mal byť na blížiacom sa svetovom šampionáte v Česku Ján Laco, podmienkou je, že nebude zranený. Otázkou zostáva, ako to dopadne s gólmanom Jaroslavom Halákom: New York Islanders mieria do play-off NHL a reprezentačný manažment ho ešte plánuje osloviť.

Brankári: Denis Godla (Slovan Bratislava), Branislav Konrád (Dukla Trenčín), Samuel Baroš (HKM Zvolen/Slovan Bratislava)
Obrancovia: Ivan Baranka (Slovan Bratislava), Peter Čerešňák (HC Vítkovice, ČR), Milan Jurčina (Dinamo Riga, Lot.), Lukáš Kozák (Slovan Bratislava/Dukla Trenčín), Peter Podhradský (Lada Togliatti, Rus.), Michal Sersen (Slovan Bratislava), Karol Sloboda (Lada Togliatti, Rus.), Ivan Švarný (Dinamo Minsk, Biel.)
Útočníci: Milan Bartovič (Slovan Bratislava), Mário Bližňák (HC Plzeň, ČR), Marcel Haščák (Amur Chabarovsk, Rus.), Libor Hudáček (Slovan Bratislava), Michel Miklík (Amur Chabarovsk, Rus.), Ján Sýkora (HC Plzeň), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava), Michael Vandas (HC Vítkovice, ČR), Rastislav Dej (HK Mountfield Hradec Králové, ČR)

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #MS v hokeji 2015