Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lašák nemyslí na štart na MS. Ako trojka by som nešiel, vraví

Slovenský hokejový brankár Ján Lašák sa na februárovom Slovakia Cup-e v Banskej Bystrici po vyše troch rokoch vrátil do reprezentácie, v ktorej odchytal víťazný duel proti Nemecku (4:1), ale so štartom na tohtoročnom svetovom šampionáte príliš nepočíta.

05.03.2015 10:38
Ján Lašák Foto:
Ján Lašák.
debata

Svojou prípadnou účasťou na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Česku si preto myseľ nezaťažuje a na situáciu sa pozerá reálne. „Už mi tréneri naznačili, ako sa to bude uberať. Vypúšťam to z hlavy. Nie je tam veľký priestor sa presadiť,“ uviedol 35-ročný gólman v rozhovore pre štvrtkové vydanie denníka Šport.

Lašák si uvedomuje, že prednosť zrejme dostanú jeho mladší konkurenti. „Jano Laco s trénerom Vladimírom Vůjtkom niečo vyhral, navzájom si dôverujú. To je logické. Tiež tam je Julo Hudáček. Ako trojka by som nešiel, to som povedal už vopred. Tretí brankár by mal byť mladší chalan, ktorý naberie skúsenosti. Ja by som bol na tento post veľkým prepychom,“ pridal svoj pohľad na šance dostať sa do nominácie na MS 2015 skúsený brankár českého Liberca, majster sveta z roku 2002 a trojnásobný medailista zo svetových šampionátov.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Ján Lašák