Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rác: Chýbali nám skúsenosti a strelec

Po dvoch nešťastných prehrách s Talianskom a Slovinskom - zhodne o gól - zvládli mladí slovenskí hokejisti do 25 rokov (jedinou výnimkou bol brankár Melicherčík) aspoň zápas s už istým víťazom turnaja vo Viedni. Rakúšanov zdolali - ako inak - o gól.

08.02.2015 18:34
Roman Rác Foto: ,
Roman Rác.
debata

Zverenci trénerskej dvojice Vladimír Országh – Milan Jančuška si v sobotu vypracovali viac gólových príležitostí ako súper. Doplácali však na slabé zakončenie a po dvoch tretinách prehrávali 0:1. Víťazstvo im zabezpečil dvoma gólmi najlepší muž na ľade Jakub Gašparovič. V závere poistil výsledok gólom do prázdnej bránky Martin Bakoš a 19 sekúnd pred koncom upravil na konečných 2:3 domáci Cijan.

"Mysleli sme len na víťazstvo. Nezlomilo nás ani to, že sme prehrávali. Zo štvrtého miesta nemáme radosť. Mali sme na viac. Nemôžeme sa vyhovárať na nepremieňanie šancí ani mladý kolektív. Niečo nám chýbalo – sebavedomie, organizácia hry či disciplína. Na to sme doplatili. Cítiť bolo aj menšiu skúsenosť nášho výberu. Akoby sme mali až priveľkú motiváciu, čo bolo na škodu,“ zhodnotil turnaj Gašparovič.

Jedným z jedenástich nováčikov v drese seniorskej reprezentácie bol aj mladučký hráč Košíc Erik Černák. Ešte len sedemnásťročný obranca potvrdil svoj veľký potenciál a hneď v prvom zápase si otvoril aj strelecký účet. "Puk som si vzal na pamiatku. Nájdem pre neho nejaké vhodné miesto,“ priznal s úsmevom.

"Zahrať si za seniorskú reprezentáciu bola výborná skúsenosť. Som vďačný za šancu. Zápasy som si užíval. Snažil som sa hrať tak, aby boli tréneri spokojní a dostal som pozvánku aj nabudúce. Bolo to zase o stupeň rýchlejšie, ale dalo sa to zvládnuť. Všetci sme videli, že na medzinárodnej úrovni musíme hrať každú minútu naplno. Párkrát sme poľavili a vtedy sme dostali góly,“ vravel najmladší člen kádra.

Roman Rác zažil premiéru v národnom tíme pred troma mesiacmi na Nemeckom pohári. Môže tak porovnať, aký je rozdiel medzi seniorským áčkom a olympijským výberom.,,Vo Viedni nemal nikto z nás také skúsenosti ako chalani z A-tímu. Pri hre piatich na piatich sme boli lepší v každom zápase. Dostávali sme však góly po chybách, prečísleniach a strácali sme sily v oslabeniach. Navyše, chýbal nám strelec. Niekto, kto by vzal zodpovednosť na seba. Všetci sme sa presvedčili o tom, že musíme na sebe tvrdo pracovať," priznal útočník Olomouca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Černák #Roman Rác #Jakub Gašparovič