Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lantoši: Veríme si. Ak ukážeme to, na čo máme, postúpime

Pred kľúčovým zápasom s Nemeckom ho tréner Ernest Bokroš posunul do prvého útoku k Martinovi Réwayovi a Petrovi Cehlárikovi.

02.01.2015 09:00
Róbert Lantoši Foto: ,
Róbert Lantoši prekonáva nemeckého brankára.
debata (1)

Róbert Lantoši sa za to odvďačil úvodným gólom, prvá formácia skórovala dokonca štyrikrát a Slováci zdolali na juniorských MS v Montreale svojho súpera 5:2. Vo štvrťfinále si zmerajú sily s hokejistami Česka. „Chceme jednoznačne vyhrať,“ tvrdí presvedčivo útočník švédskeho VIK Västeras.

Pre fanúšikov sú zápasy s Českom obzvlášť prestížne. Vnímate to rovnako?
Áno, aj pre nás hráčov je to obrovské derby. Som presvedčený, že každý z nás nechá na ľade všetko. Chceme jednoznačne vyhrať.

Aký dojem na vás urobili Česi v dueli s Rusmi, keď im išlo o všetko?
Videli sme len jeden a pol tretiny, potom sme mali spoločný program. Teraz však už nejde o žiadne dojmy. Musíme sa na nich veľmi poctivo pripraviť. Keď každý urobí, čo má, nemali by sme mať problém. Vyhráme tak, ako sa nám to podarilo aj v príprave.

Nepovažujete súpera za mierneho favorita?
Nie. V prípravnom zápase pred štartom šampionátu sme boli jednodznačne lepší. Veríme si na nich. Všetci sme pozitívne naladení a sebadôvera nám nechýba. Pôjdeme do toho s úsmevom na tvári a necháme na ľade všetko.

Musíte si na niekoho dať špeciálne pozor?
Najmä David Pastrňák sa pokúsi niečo vymyslieť. Bude dôležité eliminovať ho. Je to ich líder ako u nás Martin Réway. Porovnávať ich je ťažké. Kto je lepší by sa malo ukázať vo vzájomnom zápase. Maťo je však sebavedomejší.

Čo je najsilnejšia zbraň slovenského výberu?
Súdržnosť a tímovosť. Možno nemáme takú palicovú techniku ako niektoré iné tímy, ale dokážeme sa spojiť. Ukázali sme to proti Nemcom aj Fínom a aj proti USA sme podali sympatický výkon.

Aký podiel má na doterajších výsledkoch brankár Denis Godla?
Denis je kapacita. Podáva fantastické výkony, veríme mu a drží nás nad vodou. Sme veľmi radi, že ho máme

Bolo pre vás náročné zvládnuť duel s Nemeckom po psychickej stránke?
Ani nie. Všetci sme sa na zápas poctivo pripravovali. V hlavách sme to mali v poriadku. Pomohlo nám, že sme strelili v prvej tretine tri góly. Každému tímu sa hrá ľahšie, keď sa dostane do vedenia. Bola to paráda. Hrať a tvoriť museli Nemci. Vyšlo to. Sme radi a tešíme sa na štvrťfinále.

Ako ste zareagovali na presun do prvého útoku?
Potešilo ma to. Tréner mi to povedal deň pred zápasom a zdôraznil, že mám byť produktívny. Mal som veľmi veľa šancí, ktoré som mohol premeniť. No som rád aspoň za ten jeden góly a ďalšie tri Maťa Réwaya. Už pred zápasom sme mu hovorili, že sa na neho spoliehame. Veď je najvýraznejšia osoba v našom tíme. Zobral to na seba a veľmi nám pomohol.

Je Réway lídrom aj v kabíne?
My sme najmä tím. Chceme aby bol lídrom každý jeden z nás. Napriek tomu je vidieť, že Martin spomedzi nás vyčnieva a riadi to.

Ako ste privítali Nový rok?
Stretli sme sa na chodbe, podali si ruky a zaželali si všetko dobré do nového roku. Potom sme si šli na izby a zaľahli. Nechceme nič podceniť. Sústreďujeme sa len na zápas. Pripiť si môžeme, ak postúpime do semifinále.

Stihli ste si už pozrieť Montreal?
Pobehali sme to trochu, mesto je veľmi pekné. Boli sme popozerať v obchodoch nejaké suveníry. Vybrali sme sa po hlavnej ulici a na iné ani nebol čas. Okrem toho sme boli len na obede s veľvyslancom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Lantoši