Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci zabojujú o semifinále v derby s Českom

Cenné tri body zo zápasu proti Fínsku potvrdili v kľúčovom stretnutí s Nemeckom. Zvíťazili presvedčivo 5:2, v skupine obsadili tretiu priečku a vo štvrťfinále ich v piatok o 23.00 čaká nevyspytateľné Česko.

02.01.2015 07:00
Denis Godla Foto: ,
Denis Godla.
debata

Slovenskí juniorskí reprezentanti robia svojimi výkonmi na hokejových MS v Montreale fanúšikom radosť. Vybuchli len na úvod proti Kanade. Odvtedy podávajú veľmi sympatické výkony. Hoci sa trápia v ofenzíve, všetko vynahrádzajú pozornou obranou a skvele im istí brankár Denis Godla.

„Denis podáva veľmi dobré výkony a defenzíva funguje, ako má. Darí sa nám v oslabeniach. Doteraz sme v nich dostali jediný gól. Lepšie sú na tom len Švédi a Kanaďania. Bohužiaľ, stále sa trápime v koncovke, ako tomu bolo aj v extralige. Chlapci to musia zlomiť a začať sa presadzovať ako v súboji s Nemeckom,“ tvrdí tréner Ernest Bokroš. Na rozdiel od jeho zverencov, Čechom sa v oslabení vôbec nedarí. Gól inkasovali v siedmich zo štrnástich prípadov.

Duel s Nemeckom rozhodol prvý útok a najmä trojgólový hrdina Martin Réway. „On je hráč, ktorý musí rozhodovať takéto zápasy. Preto dostáva najviac priestoru na ľade, trávi najviac času v presilovkách a má okolo seba najlepších spoluhráčov. Som rád, že splnil, čo od neho očakávame,“ poznamenal Bokroš.

Skúseného trénera teší, že má k dispozícii kompletný káder a hráči sú zdravotne v poriadku. Mužstvu padlo vhod aj to, že sa nemusí sťahovať do Toronta. „Kanada chcela hrať svoj štrvťfinálový duel v Toronte, takže my ostávame v Montreale. Nemusíme cestovať, meniť hotel a máme väčší kľud na prípravu,“ tvrdí kouč.

Pred česko-slovenským derby verí svojim. „S Českom síce máme horšiu bilanciu, ale keď sa vyhnete Kanade, USA a Švédsku, tak proti ostatným súperom sa dá hrať. V bránke ma obrane máme navrch. Len v útoku majú Česi viac individualít – Vrána, Pastrňák či Zdráhal. Dôležité bude, kto sa dokáže strelecky presadiť. Veľa napovie už prvý gól,“ dodáva Bokroš.

Víťaz súboja medzi Slovenskom a Českom narazí v semifinále na lepšieho z dvojice Kanada, Dánsko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS do 20 rokov #slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov