Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Pohladenie duše

Po hodoch býva bolenie brucha. Slovenskí juniori si na hokejových majstrovstvách sveta v Montreale toto známe tvrdenie trošku upravili. Na príjemnejšiu verziu. Po bolestivom výprasku od Kanady ustáli očakávané dusno vo fínskej saune, za čo si vyslúžili cennú odmenu. Tri body.

29.12.2014 10:00
debata (1)

Kto by to bol po nepresvedčivom výkone v prvom zápase očakával? Asi málokto. Mnohí už v internetových diskusiách vypisovali, prečo si tréner Bokroš vybral toho a nie iného hráča, kto má akú protekciu.

Vnútorná sila kolektívu sa však zvykne ukázať v najnáročnejších okamihoch. Partia okolo kapitána Réwaya na osmičku od Kanady rýchlo zabudla a na kolená ju nezrazil ani prvý gól favorizovaných Fí­nov.

Brankár Godla sa prekonával a poslúchali ho aj žŕdky. Réway odoberal súperom puky a rozdával ideálne prihrávky. Dve z nich využili spoluhráči na góly. Cehlárik ukázal, prečo ho vlani Boston draftoval v treťom kole. Obrancovia hrali čo najjednoduchšie, nestrácali puky a útočníci im výborne pomáhali. Hra v oslabení vyšla na výbornú. Hoc aj s prispením šťastia. Bez neho to totiž v športe nejde. Všetko do seba zapadlo ako puzzle.

Mladí Slováci si dvihli sebavedomie a pohladili dušu fanúšikom. Aby to tak bolo aj ďalej, musia Bokrošovi zverenci na výkon proti Fínom nadviazať a prekročiť tieň z predošlých šampionátov.

Sami dobre vedia, že len tri body zo zápasu s Fínskom ich do play off neposunú. Už dlho majú v hlavách, že najdôležitejší duel ich čaká až na záver skupinovej fázy proti Nemecku. Teraz by im však mohol stačiť aj bod. Ba definitívu si môžu vybojovať už v dnešnom nočnom zápase s Američanmi.

Netreba však mať veľké oči. Radšej ďalej tvrdo pracovať. Aby po hodoch neprišlo bolenie brucha.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #reprezentácia #Ernest Bokroš #MS do 20 rokov