Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jazdí na Lade a oddychuje na báze

V Rusku sa vrátil o pár rokov do minulosti. Po úspešnej minuloročnej sezóne, ktorú zavŕšil na majstrovstvách sveta v Minsku (v siedmich dueloch nazbieral tri body: 1+2) sa obranca Karol Sloboda presťahoval z českých Vítkovíc do tímu Kontinentálnej hokejovej ligy Lada Togliatti.

18.12.2014 11:30
Karol Sloboda Foto: ,
Karol Sloboda na reprezentačnom zraze.
debata

Na zraz reprezentácie pred odchodom na Arosa Challenge vo Švajčiarsku prišiel v dobrej nálade. „Som rád, že som konečne doma. Videl som rodinu, čo je príjemné osvieženie po príchode z Ruska. Do národného mužstva som si prišiel vyčistiť hlavu a schuti si zahrať. Tešil som sa aj na spoluhráčov a verím, že to bude pre mňa dobrý impulz,“ povedal 31-ročný Bratislavčan.

V drese nováčika KHL Lady Togliatti odohral 29 duelov, zaznamenal štyri body – za dva góly a dve asistencie. Presvedčil sa, že legionársky chlebík v Rusku nie je vôbec jednoduchý. „Je to moja najťažšia sezóna v kariére. Predstavoval som si ju trochu inak. Nedostávam toľko priestoru na ľade, ako som očakával. Naskytla sa aj možnosť výmeny, ale stroskotalo to. Musím naďalej makať na sto percent a dúfať, že sa v trénerovej hlave niečo zmení a začne ma viac nasadzovať,“ dodal.

Togliatti je známe automobilovým priemyslom, vyrába značku Lada, ktorú má klub aj v názve. „V meste jazdia samé Lady. O jednu sa delím spoločne s Čechmi Martinom Zaťovičom a Jiřím Hunkesom. Dostali sme ju od klubu. Je to síce novší typ – Lada Sport, ale zas nie je to žiadna špička hitparády,“ prezradil s úsmevom.

Ruské prostredie býva pre našinca často nevyspytateľné, čo si skúsený obranca vyskúšal aj na vlastnej koži. V klube stále fungujú aj obávané tréningové centrá – tzv. bázy.

„Chodíme tam deň pred zápasom a ešte aj v deň stretnutia. Je to staršia báza – hotová katastrofa. Po novom roku sa snáď presťahujeme do novšej. V meste je veľká fabrika, samé paneláky a jeden väčší obchodný dom. Buď cestujeme, alebo sme na báze. Čas máme rozvrhnutý tak, aby sme sa nenudili.“

Okamžite po reprezentačnom zraze by sa mal Sloboda pripojiť k tímu Lady v Bratislave, kde v pondelok v KHL odohrajú zápas proti jeho materskému klubu. „V domácom zápase so Slovanom sa tréner rozhodol, že ma do zostavy nezaradí. Teraz očakávam rodinu, kamarátov, ale aj to, že opäť nenastúpim. Komunikácia v Rusku nefunguje. Tréner napíše, kto hrá a bodka,“ uviedol bývalý hráč Vítkovíc, Karlových Varov, Slavie a Sparty Praha, Brna, Slovana, Trenčínu aj Skalice.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Karol Sloboda