Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Graňák sa po roku vracia do reprezentácie. Túži ísť na šampionát do Česka

Presne rok chýbal obranca Dominik Graňák (31) v slovenskej hokejovej reprezentácii. Do národného tímu trénera Vladimíra Vůjtka sa vrátil opäť pred prípravným turnajom vo švajčiarskej Arose (19.- 20. 12.).

17.12.2014 17:31
Dominik Graňák Foto: ,
Dominik Graňák na reprezentačnom zraze.
debata

Pod Alpami by mal byť dokonca kapitánom Slovákov v piatkovom úvodnom súboji proti Bielorusom (16.15 h).

„Takto pred rokom som hral v Arose a tiež som bol kapitánom. Potom prišli viaceré zdravotné problémy a teraz som konečne naspäť. Teším sa na chalanov, trénerov, ale aj masérov, prosto celý tím. Vždy keď som prišiel na zraz, bola dobrá atmosféra. Teraz to už len treba podporiť dobrými výsledkami,“ uviedol Graňák v rozhovore pre slovenské médiá na zraze slovenského tímu pred turnajom vo Švajčiarsku.

Graňák má za sebou smolný rok takmer bez hokeja. Zranenie členka skúseného obrancu vyradilo z účasti na ZOH v Soči, operácia ramena z majstrovstiev sveta v Bielorusku. K tomu treba priradiť dlhodobé problémy s chrbtom. Graňák nedávno zmenil dres: z ruského Dinama Moskva si to namieril do švédskeho Linköpingu, kde si zatiaľ zvyká na prostredie a spoluhráčov.

„Prostredie mi viac vyhovuje vo Švédsku. Celkový životný štýl – na štadión chodíme pešo, mesto nie je malé, ale ani veľké. Po obrovskej Moskve je to veľmi príjemná zmena. Na druhej strane na ľade mi to viac vyhovovalo v Diname, kde som prežil štyri roky v dobre fungujúcom tíme,“ ozrejmil Graňák. Rodák z Havířova vzápätí vysvetlil, prečo sa v severskom štýle hokeja zatiaľ iba hľadá.

„Vo Švédsku som hral pred piatimi rokmi a medzitým sa tam spôsob, akým sa hrá hokej, zmenil. Ligová súťaž sa výrazne omladila a mladí hráči veľa korčuľujú a zrážajú sa. Treba mať rýchle nohy a byť dobre fyzicky pripravený. Ja som momentálne rád, že opäť môžem hrať hokej.“

Graňák patrí k najskúsenejším slovenským hokejistom súčasnosti. V najcennejšom drese odohral 132 zápasov a strelil 6 gólov. Od roku 2004 do roku 2012 nechýbal ani raz na majstrovstvách sveta, absentoval až v ostatných dvoch rokoch pre zranenia. Iný cieľ ako zahrať si na vrcholnom podujatí sezóny v reprezentačnom drese si ani nedáva. Navyše, šampionát v roku 2015 bude v susednom Česku.

„Keď si spomeniem na svoje prvé majstrovstvá sveta v Ostrave a Prahe v roku 2004, zažil som tam asi najlepšiu divácku atmosféru v kariére. Je to stále môj cieľ a túžba sa tam opäť dostať,“ doplnil Graňák.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Graňák