Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Nemeckom pohári budeme nepríjemní, verí kapitán

Sedem nováčikov, jediný hráč z Kontinentálnej hokejovej ligy, po jednom z Fínska a Bieloruska. A hlavná časť zo slovenskej a českej extraligy.

06.11.2014 13:36
Vladimír Vůjtek Foto: ,
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek počas tréningu reprezentácie pred odletom na Nemecký pohár.
debata

Tréner Vladimír Vůjtek nemá pred prvou reprezentačnou akciou v sezóne káder, aký by si prial. Na takúto situáciu je však z predošlých sezón zvyknutý. Tentoraz mu okrem viacerých ospravedlneniek a zdravotných problémov spravil škrt cez rozpočet aj program v KHL, ktorá nemá počas tohto týždňa naplánovanú prestávku.

Napriek tomu chcú slovenskí hokejisti na Nemeckom pohári v Mníchove potešiť fanúšikov čo možno najlepšími výkonmi aj víťazstvami. Postupne si zmerajú sily s Kanadou (v piatok o 16.30), Nemeckom (v sobotu o 16.15) a Švajčiarskom (v nedeľu o 13.15).

„Všetko sa bude odvíjať od prvého zápasu proti Kanade. Verím, že si s chlapcami sadneme a od začiatku budeme hrať dobrý hokej. Vždy, keď sme mali k dispozícii mladšie mužstvo, veľa sme korčuľovali a zrážali sa. To je nepríjemné pre každého súpera,“ naznačuje jediný zástupca KHL v národnom tíme Ivan Švarný.

Skúsený obranca, ktorý bude mať na drese kapitánske céčko, sa na turnaj veľmi tešil. V Minsku totiž nedostáva toľko priestoru, ako očakával. V klube majú viac cudzincov, než môže nastúpiť, a niekto z nich tak ostáva mimo zostavy. „Klub akceptoval pozvánku do reprezentácie, čo ma potešilo. Vnímam to ako príležitosť konečne si zahrať. Natrénované mám na dva roky dopredu,“ vysvetľuje.

Vůjtek verí, že ho intuícia pri výbere hráčov nesklamala a opäť sa niektorí noví hokejisti ukážu v dobrom svetle a zabojujú aj o účasť na budúcoročnom šampionáte v Česku. „Mužstvo nemáme úplne mladé, ale medzinárodne málo skúsené. Očakávam od hráčov ‚živý‘ hokej – dobrý pohyb, agresivitu a vyhrávanie osobných súbojov,“ tvrdí uznávaný český kouč.

Jedným z hráčov, na ktorých chce tréner národného tímu stavať, je aj Tomáš Marcinko z Pardubíc. Vlani ho Vůjtek vytiahol do tímu na olympijské hry (pre zranenie odohral len jeden necelý zápas) i majstrovstvá sveta. „Budeme plniť taktické pokyny trénera, hrať disciplinovane, bojovať a hrať s veľkým nasadením. Nik nevypustí ani jeden súboj. Sú tu na to vhodné typy,“ sľubuje Marcinko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Nemecký pohár