Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Réway nie je bitkár, prijal však výzvu

Slovenskí hokejisti potešili fanúšikov v Slovnaft aréne a najmä vďaka kvalitnému výkonu v prvých dvoch tretinách zdolali na úvod Slovakia Cupu Lotyšov 5:3.

01.05.2014 22:14
Martin Reway Foto: ,
Martin Reway a Rodrigo Lavins v pästnom súboji.
debata

V drese s dvojkrížom na prsiach sa veľmi dobrým výkonom prezentoval Martin Réway. Viackrát predviedol šikovnosť svojich rúk a pohral sa so súpermi, potom vyslal niekoľko presných pasov na spoluhráčov. V závere sa úspešne pobil s 39-ročným Rodrigom Laviňšom a vyhral na body.

"Neprišiel som sa biť, ani neviem, kedy som naposledy zhodil rukavice. Nie som bitkár, dnešná pästná výmena vyplynula zo situácie. Súper ma vyzval na súboj a ešte k tomu v angličtine. Dostal som pár rán, súperovi som ich tiež pár uštedril. Bol záver zápasu, už to nič neriešilo,“ povedal po stretnutí Martin Réway.

Devätnásťročná nádej Montrealu Canadiens oslávila víťazstvo v bitke rukami nahor pri korčuľovaní na trestnú lavicu. „Bolo to spontánne,“ priznal Réway, ktorého so spoluhráčmi na Slovakia Cupe čaká ešte duel v sobotu s Nórmi.

Slováci odohrali proti Lotyšom dobrý zápas a najmä v prvých dvoch tretinách sa ich hra blížila predstavám trénera Vladimíra Vůjtka. Slováci dokázali Lotyšov prevýšiť najmä v ofenzíve, veľmi dobre korčuľovali a zabrali všetky štyri formácie. Premiérové góly v reprezentácii zaznamenali hneď v prvom súboji v drese s dvojkrížom na prsiach Marekovia Viedenský a Hrivík a tiež obranca Peter Čerešňák, ďalšie zásahy pridali zadáci Ján Brejčák a Ivan Švarný.

„Dnes to bol celkom dobrý zápas. Je skvelé, že traja hráči dali prvý gól v reprezentácii, čo sa asi už dlho nepodarí. Navyše Karol Sloboda po mojej prihrávke trafil žŕdku. Bol to výborný výkon od všetkých hráčov, aj keď sa v hre objavili menšie zaváhania. Päťka s Viedenským a Hrivíkom posilnila mužstvo, bola prínosom,“ hodnotil zápas kapitán Miroslav Šatan.

Hru slovenského tímu v porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi oživil útok Mareka Viedenského s Marekom Hrivíkom a Dávidom Skokanom na krídlach. Viedenský s Hrivíkom naznačili, že majú talent.

"Stále je čo zlepšovať na mojej hre, najmä na kondícii. Zo začiatku som mal trému, potom to opadlo a už sa hralo dobre. Je ťažké pobiť sa o pár voľných miest na MS. Hrali sme dobre až na druhú polovicu prvej tretiny, keď sme uvoľnili tempo a súper vyrovnal. Splnili sme všetky taktické pokyny trénera,“ povedal Marek Viedenský.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Marek Hrivík #Lotyšsko