Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrivík: Dúfam, že sa od Šatana veľa naučím

K slovenským hokejistom, ktorí sa uchádzajú o nomináciu na majstrovstvá sveta v Minsku, sa v utorok v Bratislave pridá 22-ročný útočník Marek Hrivík.

28.04.2014 21:44
debata

Žilinský odchovanec strávil uplynulé mesiace na farme New Yorku Rangers v Hartforde. V zámorí je od osemnástich rokov a vedenie slávneho klubu zaujal napriek tomu, že ho nikdy nedraftovali. Hrivík sa predstavil na dvoch turnajoch MS hráčov do dvadsať rokov, v reprezentačnom áčku bude mať premiéru.

Kedy ste sa dozvedeli, že sa zapojíte do prípravy na majstrovstvá sveta?
Pán Sýkora mi telefonoval minulý týždeň v pondelok, že by si ma radi vyskúšali v prípravných zápasoch pred šampionátom. V nedeľu sa mi ozvali z vedenia New Yorku Rangers, aby som si pobalil veci, že letím do Európy.

Hartford síce nepostúpil do play off AHL, ale Rangers vás zavolali do New Yorku, aby ste tam pokračovali v tréningoch. Ako ste vnímali svoju situáciu?
Čakal som, či pôjdem na Slovensko a kedy by to mohlo byť. Som rád, že v utorok už budem doma.

S akými plánmi odchádzate domov?
Urobím všetko, aby som sa dostal do nominácie na svetový šampionát.

Nemáte nejaké tréningové resty?
Určite nie. Minulý týždeň som sa pripravoval každý deň, voľno som mal len cez víkend. A aj v pondelok pred odletom sa ešte chystám na ľad.

Koho poznáte z kádra, ktorý sa pripravuje na šampionát?
Pár chalanov, s ktorými som hral na majstrovstvách sveta do 20 rokov v Ottawe pred piatimi rokmi. Viem, že príde Trto (Tomáš Tatar) z Detroitu, z New Yorku poznám Mira Šatana. Ešte som s ním nikdy nehral. Dúfam, že sa od neho veľa naučím.

Sledovali ste na diaľku, ako sa tvorí tím?
Pozeral som si zostrihy zápasov. Som rád, že vyhrali posledný zápas proti Fínom. To mohol byť dobrý odrazový mostík.

Akú ste mali sezónu v Hartforde?
Mal som dobrý štart, vydarený kemp, aj prvá štvrtina na farme bola úspešná, ale potom na nás doľahla kríza. Prehrali sme asi dvadsať z tridsiatich zápasov. V poslednej polovici sme sa chytili, mali sme aj dobrý záver a play off nám ušlo len o pár bodov. Čo sa mňa týka, hral som veľa, celkom dobre, akurát body nepribúdali.

Hrali ste na ľavom i pravom krídle, aj centra. Kde sa cítite najlepšie?
Tréneri chceli, aby som viac bodoval, tak ma posunuli na pozíciu centra. Nebolo to pre mňa niečo nové, centra som už predtým hrával a na tomto poste sa mi páči.

Ako ste na tom zdravotne?
Kým minulý rok som maródoval pol sezóny, tento rok som odohral 74 zápasov. Vynechal som iba dva pre chrípku, takže z tohto hľadiska som spokojný.

Nie ste trochu sklamaný, že ste si zatiaľ nezahrali v NHL. Boli ste k tomu blízko?
Táto sezóna bola pre hráčov z farmy ťažká, za celý čas zavolali do prvého tímu iba dvoch útočníkov. Rangers dlho bojovali o miestenku v play off, takže ani nebol priestor, aby nás vyskúšali viacerých.

Hartford nie je medzi hokejistami príliš obľúbená adresa. Ako trávite voľný čas?
Je to dosť náročné. O dvanástej – jednej odídeme po tréningu zo štadióna a potom sa už len flákame alebo hráme hry a podobne. New York je od Hartfordu dosť ďaleko, asi dve hodiny cesty, takže nie je možné chodiť sem každý deň.

Vo februári ste zaujali technickým oblúčikom v samostatnom nájazde, ktorý sa stal hitom internetu. Mali ste tento kúsok nacvičený?
Skúsil som ho predtým párkrát na tréningu, kde mi to vyšlo. Hrali sme proti Hershey, čo je súper, s ktorým sa často nestretávame. Nevedel som, čo mám s pukom urobiť, tak som skúsil túto fintu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hrivík