Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenskí hokejisti nezvládli prvú tretinu a Francúzom podľahli 2:4

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala vo štvrtkovom prípravnom zápase v seriáli Euro Hockey Challenge s výberom domáceho Francúzska 2:4.

17.04.2014 22:23 , aktualizované: 23:14
Olympijský výber SR - výber TE Foto: ,
Tréner Vladimír Vůjtek so svojimi zverencami.
debata (7)

V jubilejnom dvadsiatom vzájomnom stretnutí si francúzsky tím pripísal len druhý triumf, predtým uspel v roku 1998 v Japonsku v príprave pred ZOH. Skóre duelu v meste Gap otvoril už v 49. sekunde D. Fleury, druhý a tretí presný zásah pridal T. Da Costa v 10. a 15. min. Po bezgólovej druhej tretine strelil štvrtý gól Francúzov Lamperier, na opačnej strane už len skorigovali Špirko a A. Šťastný.

Tím SR nastúpil bez elitného útoku Šatan – J. Mikúš – L. Nagy, premiérový štart v národnom mužstve si pripísal 19-ročný mladík Martin Réway.

Druhý duel oboch súperov je na programe v sobotu 19. apríla o 15.00 h v Grenobli.

Francúzsko – Slovensko 4:2 (3:0, 0:0, 1:2)

  • Góly: 1. D. Fleury (T. Da Costa, Auvitu), 10. T. Da Costa (D. Fleury, Dusseau), 15. T. Da Costa (D. Fleury), 43. Lamperier – 44. Špirko (Tybor, Štajnoch), 54. A. Šťastný (M. Haščák)
  • Vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0
  • Francúzsko: Hardy – Manavian, Baazi, Chakiachvili, Auvitu, Amar, Janil, Besch, Dusseau – Y. Treille, D. Fleury, Meunier, Claireaux, Tardif, Lamperier, Berthon, Henderson, Ritz, Raux, Guttig, T. Da Costy, Beron
  • Slovensko: J. Hudáček (15. J. Laco) – Štajnoch, M. Ďaloga, Švarný, J. Valach, V. Mihálik, R. Stehlík, Čerešňák, J. Brejčák – Réway, Špirko, Bartek, D. Skokan, Tybor, P. Zuzin, Lušňák, A. Šťastný, Bulík, M. Bakoš, Lunter, M. Haščák, Miklík

Úvod duelu Slovákom nevyšiel podľa predstáv. Brankár J. Hudáček si ani nesiahol na puk a už v 49. sekunde ho lovil zo svojej siete, gól si pripísal D. Fleury. Tím SR bol síce strelecky aktívnejší, no Hardyho v bránke súpera nedokázal prekonať. Slovenský brankár inkasoval podľa oficiálnych zápasových štatistík aj z druhej a tretej strely, keď ho v 10. a 15. min prekonal T. Da Costa. Vzápätí ho vystriedal J. Laco, ktorý až do konca prvej dvadsaťminútovky neinkasoval.

V druhej tretine boli strelecky aktívnejší domáci aj zásluhou dvoch presiloviek pri vylúčeniach J. Brejčáka a Luntera. Slovenský tím mal rovnako ako v prvej časti jednu početnú výhodu, ale Hardy bol aj naďalej stopercentný.

Už na hrozivých 4:0 zvýšil v 43. min Lamperier, ale vzápätí zdvihol slovenskú zástavu z ľadu Špirko štvrtým presným zásahom v národnom mužstve. Na rozdiel dvoch gólov skorigoval v 54. min A. Šťastný premiérovým zásahom v reprezentácii. Vzápätí tím SR čelil takmer dvojminútovej presilovke súpera o dvoch korčuliarov, ktorú Slováci ubránili.

Hlasy (zdroj: web SZĽH):
Vladimír Vůjtek (tréner Slovenska): „Začali sme veľmi zle. Hneď na začiatku sme inkasovali dva lacné góly a od toho sa odvíjal celý zápas. Bolo vidno, že bez skúsených útočníkov, ktorí dostali voľno, mužstvo podlieha momentálnemu stavu na ľade a robí chyby. Nie je pravda, že Hudáčka vymenil Laco. Informácia o ich výmene, bola mylná. Julo dochytal zápas do konca a potom si už počínal dobre. Do odvety musíme výrazne zmeniť náš prístup a nespackať úvod. Dva rýchle góly o všetkom rozhodli. Aj keď sme mali dva protiútoky a išli sami na bránku, brankár Hardy svoj tím podržal a ich skúsení hráči vývoj zápas umne kontrolovali. V tretej tretine sme strelili dva góly, nastrelili aj hornú žŕdku, ale posledných šesť minút sme hrali oslabení a nezmohli sa na viac, ako len na dva presné zásahy.“

Andrej Šťastný (útočník Slovenska, strelil prvý gól v reprezentácii): „Z našej strany to bol otrasný zápas, keďže sme poriadne spískali prvú tretinu. Ak mám povedať pravdu, ani som veľmi neprežíval emócie z toho, že som strelil v reprezentácii prvý gól. Aj tak to bola strela, ktorá znižovala stav skóre na 2:4. Ani nemám odložený puk, lebo som na to nemyslel. O tom, že sme prehrali, rozhodla prvá perióda, ktorú sme prehrali 0:3. Súper dobre korčuľoval, ale pokašľali sme si to sami. Francúzi sú určite „hrateľní“, lebo v druhej a tretine sme mali herne navrch. Žiaľ, náskok domáceho tímu bol už nedostižný.“

7 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #francúzska hokejová reprezentácia #Euro Hockey Challenge