Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

MS20: Slováci chcú prekvapiť Švédov

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov postúpila po ročnej pauze opäť do štvrťfinále na majstrovstvách sveta juniorov.

01.01.2014 11:00
Marko Daňo Foto: ,
Marko Daňo.
debata (13)

Vo švédskom Malmö sa prezentovala kvalitnými výkonmi v prvých troch stretnutiach, silvestrovský súboj s Čechmi jej hráčom však nevyšiel podľa ich predstáv. Slováci skončili v základnej A-skupine na 4. mieste a vo štvrťfinále nastúpia vo štvrtok proti domácemu Švédsku.

Vo vyraďovacej časti o medaily na svetovom šampionáte juniorov sa Slováci predstavia deviatykrát pri devätnástej účasti, najlepším výsledkom je bronz z roku 1999. Naposledy hrali slovenskí reprezentanti o medaily na šampionáte 2012 v Calgary a Edmontone, s Fínskom v boji o semifinále prehrali 5:8.

Slovensko sa doteraz so Švédskom na šampionátoch tejto vekovej kategórie stretlo štrnásťkrát, vyhralo len tri stretnutia, jedno sa skončilo remízou a celkové skóre vyznieva v prospech „troch koruniek“ 55:26. Tri slovenské výhry sa zrodili v rokoch 1996 (4:1), 1999 (5:4) a 2003 (1:0).

Slováci chcú vo štvrťfinále nadviazať predovšetkým na kvalitné výkony zo zápasov s Nemeckom, USA a Kanadou. Ak ich zopakujú, nemusia byť proti favorizovaným Švédom, ktorí obhajujú strieborné medaily z vlaňajška, bez šancí. Po silvestrovskej prehre s Čechmi sa však musia dať dokopy.

„Každý zápas je iný. Verím, že sa dáme dohromady a v ďalšom stretnutí zabojujeme jeden za druhého. Bude to pre nás najdôležitejší zápas. Na začiatku bol takým duelom úvodný s Nemeckom, ktorý sme zvládli. Verím, že sa to bude opäť opakovať,“ uviedol pre web oSporte.sk Marko Daňo.

Slováci majú dlhší čas na regeneráciu ako na skupinový duel s Čechmi. Na štvrťfinále sa môžu lepšie pripraviť. Pred súbojom ich na nich čaká sťahovanie do väčšej Malmö Areny, ktorá bude určite vypredaná. „V priebehu dvoch dní sa dáme dokopy a na Švédov vybehneme. Bude plná hala, o to to bude vyhecovanejšie,“ tvrdí pre oSporte.sk kapitán slovenského výberu Milan Kolena.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko - Švédsko #MS do 20 rokov