Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

MS 20: Slováci podľahli Čechom 1:4, vo štvrťfinále narazia na Švédsko

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali v utorňajšom zápase v základnej A-skupine na majstrovstvách sveta hráčov tejto vekovej kategórie vo švédskom Malmö s rovesníkmi z Česka 1:4.

31.12.2013 14:40 , aktualizované: 15:56
slovensko - nemecko Foto:
Marko Daňo, Peter Cehlárik a Tomáš Rusina oslavujú gól v nemeckej sieti.
debata (5)

Slovákom nevyšiel vstup do zápasu a veľkou prekážkou pre nich bol aj brankár Marek Langhammer. Na rozdiel od predchádzajúcich duelov sa slovenskí hráči nedokázali presadzovať v presilových hrách.

Zverenci trénera Ernesta Bokroša mali už pred zápasom istotu postupu do štvrťfinále, na ktoré nastúpia ako štvrtý tím z „áčka“ proti víťazovi B-skupiny, Švédsku, vo štvrtok 2. januára o 19.30. Česko sa výhrou prebojovalo na 3. miesto tabuľky a vyhlo sa bojom o záchranu, kam mieri proti Nórsku Nemecko.

Hokejové MS hráčov do 20 rokov – A-skupina – utorok – výsledok:

Slovensko – Česko 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)
Góly: 40. Kolena (Gríger, Réway) – 1. Pastrňák (Martin Procházka), 4. Kaše (Košťálek), 22. Martin Procházka (Simon), 27. Šidlík (Martin Procházka, Pastrňák) Vylúčení: 5:4 na 2 min, navyše: 28. Marcel (ČR) 5+DKZ za podrazenie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Boman (Fín.), Linde (Švéd.) – Pihlblad (Švéd.), Saha (Fín.), 500 divákov.
Slovensko: S. Baroš (23. R. Sabol) – Luža, Predajniansky, Rusina, Gachulinec, Valjent, E. Černák, Kečkeš, Ľ. Dinda – Kolena, Réway, Gríger – Lunter, M. Daňo, Cehlárik – Minárik, Horanský, Mlynčár – Šimun, Tibenský, Skalický
Česko: Langhammer – Knot, Šidlík, Marcel, Plutnar, Šulák, Košťálek, Němeček – Pastrňák, Simon, Procházka – Kaše, Kämpf, Vrána – Tomeček, Volek, Faksa – Zdráhal, Machač, Sedláček – Zacha

Slováci nezachytili úvod zápasu. Už v 18. sekunde zabudli obrancovia na Davida Pastrňáka, ktorého našiel pred bránkou Martin Procházka. Mladý český útočník si vychutnal Baroša a otvoril skóre. Česi boli aktívnejší, hrali obetavo a išli naplno za svojím cieľom.

V 4. min po vyhodení od Koštálka unikol Kaše a nedal blafákom šancu Barošovi – 2:0. Slováci sa len postupne dostávali do tempa, ale brankár Langhammer bol pre nich veľkou prekážkou. Nedokázali sa presadiť ani pri ich najväčšej zbrani na tomto turnaji – presilovke, dokonca ani o dvoch hráčov.

Aj úvod druhej dvadsaťminútovky patril Čechom. Baroša vyhnal z bránky v 22. min tvrdou strelou Simon. V 27. min sa pri presilovke presadil od modrej Šidlík a zvýšil na rozdiel štyroch gólov. Potom Patrik Marcel poslal kolenom na ľad Minárika, ale ani dlhá presilovka Slovenska sa neskončila úspešne. Českého brankára prekonal až Milan Kolena zblízka štyri sekundy pred koncom druhej tretiny.

V tretej časti hry mali oba tímy viacero možností na skórovanie, brankári si však dávali pozor. Najbližšie ku gólom mal Vrána, ktorý v zápase trikrát trafil konštrukciu bránky. Skóre sa nemenilo ani v hre v početnej výhode.

Hlas:

Ernest Bokroš (tréner SR „20“): „Dnešné stretnutie sme nezvládli, keď sme vôbec nezachytili úvod. To sa potom prejavilo v celom zápase. Už po pár minútach sme prehrávali 0:2 a nedokázali sme premeniť ani ojedinelé šance, ktoré sa nám vtedy naskytli. Keď v druhej tretine po našich chybách českí hráči pridali ďalšie dva góly, bolo jasné, že tento zápas udržia. Nás dnes zradili presilovky, ktoré boli našou výraznou zbraňou v predošlých stretnutiach. Sme veľmi sklamaní zo zápasu aj s výsledku, ale pokúsime sa čo najlepšie pripraviť na štvrťfinále.“

Tabuľka A-skupiny:
1. USA 3 3 0 0 0 19:4 9
2. Kanada 3 2 0 1 0 16:10 7
3. Česko 4 1 1 0 2 10:13 5
4. Slovensko 4 1 0 0 3 16:17 3
5. Nemecko 4 1 0 0 3 7:24 3
5 debata chyba
Viac na túto tému: #MS do 20 rokov #Slovensko - Česko