Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hral azda za Slovensko Chára či Hossa? pýtajú sa kanadskí fanúšikovia

Víťazstvo kanadských hokejových mladíkov 5:3 nad slovenskými rovesníkmi na MS vo Švédsku vyvolalo v zámorí skôr rozpaky.

30.12.2013 23:17
radosť, hokej, MS 20, Slovensko, Kanada Foto: ,
Slovenská radosť v zápase proti Kanade.
debata (1)

V bohatej diskusii fanúšikov k zápasu na stránke televíznej spoločnosti TSN, ktorá prenáša zápasy mladých Kanaďanov naživo, sa objavilo napriek víťazstvu javorových listov veľa skeptických ohlasov. „Toto mužstvo nevyzerá, že bude útočiť na zlato,“ poznamenal jeden z fanúšikov. „Proti Američanom nemajú šancu,“ dodal ďalší.

Vydreté víťazstvo v zápase proti húževnatým Slovákom sa niektorým priaznivcom málilo. „Kanada by mala zdolávať súperov ako Česko alebo Slovensko. Keď máme problémy so Slovákmi, ako chcú vyhrať nad kvalitnými tímami ako je Švédsko,“ napísal jeden z diskutujúcich. „Hral azda za Slovensko Chára či Hossa? To by vysvetľovalo, prečo prehrávali so Slovákmi 1:3. Jasné, (brankár) Baroš podal svoj životný výkon, ale aj tak nemal byť zápas taký tesný,“ pridal sa ďalší.

Videozostrih zo zápasu Slovensko - Kanada

Našli sa však aj taký, ktorí ocenili kvality partie trénera Ernesta Bokroša. „Slovensko je možno malá krajina, ale vždy produkovalo špičkových hokejistov,“ podčiarkol kanadský fanúšik s prezývkou Canuck901 a zrejme švédsky priaznivec s prezývkou Tre kronor Kanaďanom odkázal: „mám rád kanadský hokej, ale toto bol takticky výborný výkon Slovákov, ktorí dve tretiny forčekovali a otupili ostrie kanadskej ofenzívy. Proti Rusom, Švédom, Američanom alebo Fínom s takouto hrou neuspejete. Ale gratulujem k víťazstvu!“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kanada #Slovensko 20