Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bokroš: Silu dvadsiatky preverí až šampionát

V nedeľu predpoludním ešte trénovali v Bratislave, večer mali vo svojich rodinách predčasné Vianoce. Hokejoví reprezentanti do dvadsať rokov sa opäť zídu v pondelok večer, v utorok ráno odlietajú do švédskeho Malmö, dejiska majstrovstiev sveta.

23.12.2013 10:00
Ernest Bokroš Foto:
Ernest Bokroš.
debata

„Tam sa už plne sústredíme na šampionát, nebude čas na rozptyľovanie. Aj preto sme si vianočnú atmosféru pripravili o niečo skôr a doma,“ vraví tréner Ernest Bokroš.

Zvládli ste počas desaťdňovej prípravy v Bratislave všetko, čo ste s mužstvom plánovali?
Áno. Verím, že záverečné sústredenie splnilo svoj účel. Sústredili sme sa na súčinnosť jednotlivých formácií, súhru celého tímu. Hráčov, ktorí nehrali v extraligovom výbere reprezentácie do 20 rokov, sme zabudovávali do nášho systému a organizácie hry. Venovali sme pozornosť aj kondičnej i mentálnej stránke, tri roky spolupracujem s mentálnym koučom. Vykryštalizovala sa zostava, neodchádzame však v optimálnej. Narušili ju zranenia obrancu Richarda Buriho, útočníka Rastislav Gašpara a brankára Maroša Mikoláša.

Sú to citeľné oslabenia?
Nijakého trénera nepoteší, keď príde o hráča, s ktorým počíta. Gašpar bol v extralige naším najlepším strelcom. Mal som isté predstavy, no zranenia nás donútili trochu ich zmeniť.

Je súčasná reprezentácia do dvadsať rokov najsilnejšia z tých, s ktorými ste absolvovali predchádzajúce svetové šampionáty tejto vekovej kategórie?
To musí potvrdiť na majstrovstvách. Je v nej pár talentovaných a šikovných hráčov, v extralige sme získali najviac bodov v porovnaní s predchádzajúcimi sezónami. Každá je však trochu iná, kvalita sa ukáže až na najdôležitejšom podujatí v konfrontácii s rovesníkmi z iných krajín.

Čo naznačili dva víťazné prípravné zápasy proti extraligistom z Trenčína (8:3) a Piešťan (6:2)? Potešila strelecká efektivita?
Je dobré, že chlapci oba zápasy vyhrali, ale nepreceňujeme to. Vyzdvihujem aj oboch súperov, prispôsobili sa nám, boli dobrým sparingpartnerom na odskúšanie nacvičených prvkov. Práve z nich sme dávali góly – a aj z presiloviek.

Považujete to za optimistický signál, alebo skôr optimizmus tlmíte?
Optimizmus príde až po prvom zápase na šampionáte – ak ho zvládneme. Považujeme ho za najdôležitejší.

Slovensko v ňom nastúpi proti Nemecku. Čo viete o súperovi, ktorého ste v príprave dvakrát zdolali?
Toto bude úplne iný zápas. Súperovu zostavu poznáme, keď prídeme do dejiska, tak hru Nemecka odsledujeme v prvom zápase. Tam ju zanalyzujeme. Pokúsime sa zaskočiť adeptov na medaily USA a Kanadu, no som realista. Posledný zápas v skupine hráme proti Česku, tam máme väčšiu šancu uspieť.

Neuvažovali ste o prípravnom zápase v dejisku šampionátu?
Nie. Nechceli sme, aby nás niekto videl v akcii.

Kto bude kapitánom?
Rozhodneme o ňom 26. decembra, deň pred naším úvodným zápasom. V prípravných zápasoch sa adepti na céčko striedali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ernest Bokroš #MS do 20 rokov