Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najstarší český strelec Nedvěd túži po olympiáde

Český hokej má okrem Jaromíra Jágra viac veteránov schopných strieľať dôležité góly na medzinárodnom ľade po štyridsiatke.

20.12.2013 13:20
debata
Petr Nedvěd vo víťaznej póze. Foto: Reuters
Petr Nedvěd Petr Nedvěd vo víťaznej póze.

Vo štvrtkovom súboji na Pohári prvého kanála pred 13 000 divákmi v pražskej O2 Aréne zdolali Česi Fínov 2:0 zásluhou gólov Petra Nedvěda a Jaroslava Hlinku, hráčov, ktorí majú dokopy 79 rokov. Starší z nich Petr Nedvěd vo veku 42 rokov a 10 dní strelil gól ako najstarší hokejista v českej histórii. Útočník Liberca prekonal sám seba, keď v novembri 2012 bol strelecky úspešný vo veku 40 rokov a 11 mesiacov.

„Zlepšujem moje rekordy. Bohužiaľ,“ cituje server iDnes.cz Petra Nedvěda. „Nebudem hovoriť, že olympiáda v Soči nie je veľká motivácia. Zostava však nie je nafukovacia. Všetci sa tam nevojdeme, hoci by každý chcel,“ priznal s nadhľadom Nedvěd.

Skúsený hokejista, ktorý odohral v NHL 15 sezón a na ZOH 1994 v Lillehammeri reprezentoval striebornú Kanadu, je aj najstarším hráčom, ktorý skóroval za Česko na majstrovstvách sveta. Bolo to 17. mája 2012 vo veku 40 rokov, 5 mesiacov a 8 dní.

debata chyba
Viac na túto tému: #česká hokejová reprezentácia #Petr Nedvěd #Pohár prvého kanála