Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sersena mrzí strelecká nemohúcnosť tímu. Takto sa nedá hrať, tvrdí

Po nevydarenom účinkovaní slovenskej hokejovej reprezentácie na turnaji o Nemecký pohár v Mníchove hráčom národného tímu nebolo príliš do reči.

10.11.2013 20:38
Hokejisti Slovenska Foto: ,
Smutní slovenskí hokejisti.
debata

V ich tvárach bolo zreteľné sklamanie až rozčarovanie, ako zastupovali svoju krajinu na medzinárodnom fóre. V bavorskom meste Slováci získali len dva body a skončili na poslednom 4. mieste.

„Odkedy pôsobím v reprezentácii a chodím na tento turnaj, tak toto bolo suverénne najhoršie vystúpenie z našej strany. Myslím si, že sme nemali až taký zlý tím, aký sme dosiahli výsledok. Nie všetci sme však pristúpili k tomu tak, ako sme mali. Nepodali sme dobrý výkon, hrali sme bez bojovnosti a agresivity,“ zneli prvé slová obrancu Michala Sersena.

Práve hra 27-ročného beka Slovana Bratislava zniesla aj prísnejšie kritériá, najmä v porovnaní s ďalšími spoluhráčmi v defenzíve. To potvrdil aj tréner Vladimír Vůjtek. „Z obrany môžem vyzdvihnúť Miša Sersena, inak tam bolo veľa medzier a mnoho zlých zákrokov,“ povedal kouč slovenského mužstva.

Kým v piatok proti Američanom sa Slováci nezlomili ani pri nepriaznivom výsledku 0:3 a duel napokon vyhrali po samostatných nájazdoch, v ďalších dvoch vystúpeniach nestrelili ani gól a nezískali ani bod. „Okrem duelu proti Američanom sme sa ešte aj proti Nemcom ako-tak snažili, ale dnes to bolo bez emócii. Takto sa nedá hrať,“ pokračoval Michal Sersen.

V nedeľu popoludní to v Mníchove vyzeralo, ako keby boli slovenskí hráči mysľou úplne niekde inde a bojovnosť nechali v šatni. „Ja osobne som tento duel nechcel mať čím skôr za sebou, pretože som chcel predviesť dobrý výkon. Nevyšlo nám to, hrali sme naozaj zle,“ poznamenal dvojgólový strelec z piatkového stretnutia proti výberu USA. Sersen sa tak stal najlepším strelcom slovenského mužstva na turnaji. „Beriem to ako sklamanie, pretože ja som nikdy nepatril medzi strelcov. Aj to svedčí o tom, že sme sa na turnaji strelecky trápili. Mrzí ma, že sme v dvoch dueloch nedali ani gól,“ myslí si rodák z Gelnice.

„Želám si, aby sa darilo klubu, nech v lige zbierame body. Chcem, aby sa to potom prenieslo aj do reprezentácie a nech je víťazných zápasov čo najviac. Či už budem mať jeden gól, sto gólov alebo žiadny, pre mňa to nehrá žiadnu úlohu,“ dodal Sersen.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Nemecký pohár #Michal Sersen