Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti si oblečú dresy z japonských fliaš, bude na nich hymna

Nad Tatrou sa blýska, dvokríž, ale aj falošné šnúrky pod krkom. V Bratislave predstavili nové dresy slovenskej hokejovej reprezentácie.

05.11.2013 16:28
Dresy, Slovensko Foto: ,
Slovenskí hokejisti budú počas zimnej olympiády v Soči hrať v nových dresoch, ktoré zdobia slová štátnej hymny.
debata (4)

Premiéru budú mať 13. februára 2014, keď Slováci nastúpia na olympijskom turnaji v Soči proti USA.

Striebro na majstrovstvách sveta 2012 a štvrté miesto na zimnej olympiáde 2010 vo Vancouvri. To sú najväčšie úspechy slovenských hokejistov v dresoch, ktorých éra sa pomaly končí. Aj na tých nových dominanuje štátny znak, no pribudol ešte jeden zaujímavý prvok. „Keď nás v spoločnosti Nike vyzvali, aby sme vybrali nejaký národný motív, rozhodli sme sa pre slová štátnej hymny,“ vysvetlil šéf Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček.

Text hymny zdobí celý dres vo vodorovných pruhoch. „Videl som už kanadský i český dres a ten náš mi pripadá najkrajší,“ tvrdil útočník Branko Radivojevič.

Dresy vyrobia z recyklovateľného polyesteru, pričom na každý sa použije sedemnásť vyradených plastových fliaš z Japonska alebo Taiwanu. Dresy zhotovené touto špeciálnou technológiou už mali na sebe futbalisti počas majstrovstiev sveta 2010 v Južnej Afrike.

Text slovenskej hymny na dresoch hokejistov. Foto: TASR, Michal Svítok
Slovensko, hokej, dresy Text slovenskej hymny na dresoch hokejistov.

V uplynulých týždňoch už predstavili nové dresy ďalšie krajiny – Česko, Kanada alebo USA. Američania budú hrať v dresoch s nápisom Krajina slobodných, domov statočných, Česi sa oblečú do štátnej vlajky. Časť fanúšikov v zámorí prijala nové dresy s nevôľou.

„Ak existuje nejaká dobrá správa pre kanadských hokejových fanúšikov, tak je to táto: Akokoľvek nudný sa vám môže dres zdať, ešte stále je oveľa prijateľnejší, než ten, ktorý dizajnéri navrhli Američanom.“

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #reprezentácia #hokej #dresy