Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Országh je novým asistentom trénera Vůjtka

Bývalý slovenský reprezentant a majster sveta z roku 2002 Vladimír Országh sa stal ďalším asistentom reprezentačného trénera družstva SR „A“ Vladimíra Vůjtka.

23.08.2013 12:11
Vladimír Országh Foto:
Vladimír Országh.
debata

Rozhodli o tom členovia výkonného výboru SZĽH na augustovom zasadnutí exekutívy slovenského hokeja vo Vysokých Tatrách na základe požiadavky reprezentačného trénera Vladimíra Vůjtka a návrhu generálneho sekretára SZĽH Otta Sýkoru.

„Nastávajúca sezóna je špecifická a mimoriadne náročná, keďže bude mať až dva vrcholy – februárové zimné olympijské hry 2014 v ruskom Soči a májové majstrovstvá sveta 2014 v bieloruskom Minsku. Doteraz fungoval realizačný tím národného družstva v užšom zložení a aj s výhľadom do budúcnosti sme sa snažili nájsť ďalšieho perspektívneho trénera pre potreby reprezentačného družstva,“ povedal generálny sekretár SZĽH a generálny manažér národného družstva Otto Sýkora.

„Snažili sme sa vyhovieť požiadavke trénera Vladimíra Vůjtka na doplnenie realizačného tímu o druhého asistenta. Rozhodli sme sa hľadať trénera z mladšej generácie, trénera ambiciózneho. Som presvedčený, že Vlado Országh je práve týmto človekom, má veľa pozitívnej energie a verím, že vhodne doplní realizačný tím národného tímu. Vlado Országh má aj tú výhodu, že viacerých hráčov, ktorí pripadajú do úvahy pre štart na zimných olympijských hrách, osobne pozná zo svojho hráčskeho pôsobenia v slovenskej reprezentácii. Aj touto cestou by som chcel poďakovať klubu HC 05 Banská Bystrica, že umožnili Vladovi Országhovi popri práci hlavného trénera A-mužstva pracovať aj pri slovenskej reprezentácii,“ dodal Sýkora.

Reprezentačný kormidelník Vladimír Vůjtek taktiež netají spokojnosť, že popri Petrovi Oremusovi bude v národnom tíme spolupracovať s ďalším asistentom. „Vo svojej trénerskej praxi som vždy spolupracoval s dvoma asistentmi. Pri mojom nástupe k slovenskej reprezentácii som mal požiadavku na dvoch mladších trénerov, ktorí by boli perspektívni pre potreby národného mužstva. Osobne si myslím, že voľba Vlada Országha je správnou voľbou a teším sa na spoluprácu s ním. Už sme mali aj spoločné stretnutie, na ktorom som mu prezentoval moju predstavu o jeho úlohách v tíme. Okrem toho, že by mal byť takým „spojivkom“ medzi kabínou a realizačným tímom, bude jeho úlohou aj sledovanie systému a analýza hry súpera pred, ale aj počas stretnutí,“ povedal Vladimír Vůjtek.

Tridsaťšesťročného rodáka z Banskej Bystrice Vladimíra Országha ponuka práce pri slovenskej reprezentácii prekvapila a potešila zároveň. „Bol som veľmi rád, keď ma Otto Sýkora s Vladimírom Vůjtkom oslovili a ponúkli mi spoluprácu v realizačnom tíme národného družstva. Je to pre mňa veľká pocta a zároveň aj veľká škola. Som mladý tréner, ktorý sa má ešte veľa čo učiť. Verím, že popri takých skúsených a úspešných tréneroch, akými sú Vladimír Vůjtek a Peter Oremus získam bohaté trénerské skúsenosti.

Vladimír Országh zažije trénerskú premiéru na lavičke národného tímu na novembrovom Nemeckom pohári v Mníchove. „Ako hráč som vždy rád reprezentoval, keď som dostal pozvánku do tímu a môj vzťah k slovenskej reprezentácii sa nezmenil. Bude to pre mňa veľká pocta. Tak, ako mám v pamäti svoj prvý reprezentačný zápas (na turnaji vo francúzskom Rouene – pozn.), určite si budem veľmi dobre pamätať aj svoju premiéru na trénerskom poste v slovenskej reprezentácii ,“ dodal Vladimír Országh.

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Vladimír Vůjtek #Vladimír Országh