Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bokroš: V dvadsiatke máme na čom stavať

Pod tatranskými štítmi vyvrcholil prvý blok prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov na nadchádzajúcu sezónu.

04.08.2013 17:38
Ernest Bokroš Foto:
Ernest Bokroš.
debata (1)

„Pozvali sme všetkých hráčov, ktorí prichádzajú do úvahy na svetový šampionát tejto vekovej kategórie na prelome rokov. Zorganizovali sme niečo podobné, ako počas Olympijského leta absolvovala seniorská reprezentácia. V takomto zložení sa už nestretneme, lebo niektorí mladíci odídu do zámoria. Preto sme sa vzájomne spoznávali na ľade i mimo neho. V tréningoch sme sa zamerali na to, aby si všetci osvojili náš herný systém,“ uviedol tréner Ernest Bokroš.

Jeho zverenci si otestovali formu v medzinárodnej konfrontácii s rovesníkmi z Česka, Nemecka a Švajčiarska na turnaji Summer Hockey Challenge v Poprade. V súboji o prvenstvo podľahli v sobotu Švajčiarsku 2:3.

„Najlepší zápas sme odohrali proti Česku, víťazstvo 5:0 nás povzbudilo. Vyrovnané stretnutie s Nemeckom (6:3), ktoré bude naším prvým súperom na svetovom šampionáte, sme rozhodli vo svoj prospech v záverečnej tretine, no druhá bola naša najslabšia na turnaji. So Švajčiarmi sme sa naťahovali, zlomil nás inkasovaný gól počas našej presilovky. Znížili sme na 2:3, ale súper nám vyrovnať už nedovolil,“ podotkol tréner.

Čo mu ukázala prvá skúška?

„Každý dostal šancu, aby mohol presvedčiť, že si nomináciu zaslúži. Prvé porovnanie s predchádzajúcou dvadsiatkou ukazuje, že súčasná je o niečo hokejovejšia. Máme základ, na ktorom môžeme stavať. Príležitosť dostali deviati chlapci ročníka 1995. Ich fyzická vyspelosť ešte nedosahuje parametre o rok starších hokejistov, ale vyrovnajú sa im hokejovou šikovnosťou. Viem si predstaviť, že v nominácii na majstrovstvá sveta budú tvoriť jednu päťku.“

Bokroš po prvom sústredení nechcel hovoriť o jednotlivcoch, zdôrazňuje význam kolektívu. Príležitosť dal aj 16-ročnému Erikovi Černákovi. Talentovaný obranca si zvolil slovenskú cestu, minimálne dva roky bude pôsobiť doma – na rozdiel od niektorých jeho rovesníkov, ktorí uprednostňujú pôsobenie v zámorí. „Komplikuje nám to trochu situáciu, aj keď prehľad o nich máme,“ pripomína úspešný tréner.

Od tohto týždňa opäť pokračuje v príprave na slovenskú extraligu s mužstvom Orange 20. „Hráčov, ktorí odídu do zahraničia, doplnia ďalší. Chceme mať prehľad o všetkých súcich hokejistoch tejto vekovej kategórie,“ dodáva.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bokroš