Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Riešim, či príde Gagarinov pohár, vraví Graňák

Má za sebou najlepšiu sezónu v doterajšej hokejovej kariére. "Určite," pritaká Dominik Graňák, obranca moskovského Dynama a slovenskej reprezentácie.

06.06.2012 09:00
Dominik Graňák Foto:
Víťaz KHL Dominik Graňák už bez brady.
debata

Hoci pre zranenie pravej ruky zo zápasu základnej skupiny so Švajčiarskom sa preňho i pre rovnako postihnutého Marcela Hossu svetový šampionát v Helsinkách predčasne skončil, lebo museli na operáciu do Bratislavy, obaja prišli za mužstvom na záver šampionátu.

„Čo sme si tajne želali, stalo sa skutočnosťou. Oveľa radšej by sme hrali než povzbudzovali, ale aj tak to stálo za to. Do Hartwall Arény sme dorazili s mojimi rodičmi, Marcelom a sestrou Michala Handzuša dvadsať minút pred semifinálovým zápasom proti Česku. K dovtedajším zážitkom pribudli ďalšie nádherné, umocnené striebrom,“ rád spomína s odstupom času na jedinečnú atmosféru v tíme autor dvoch gólov.

V krátkom čase zažil dve veľké oslavné parády: najprv striebornú so slovenskou reprezentáciou v Bratislave, potom zlatú s Dynamom v Moskve. A už stihol aj dovolenku vo Francúzsku.

„Po úžasnom srdečnom privítaní, aké sa nám dostalo v hlavnom meste, každé iné v porovnaní s ním vyznie podstatne skromnejšie. Aj s Dynamom sme absolvovali jazdu otvoreným autobusom, sprevádzalo nás pár desiatok fanúšikov. Pretlačili sme sa cez niektoré zápchy, zamávali ľuďom. Na večernej slávnosti – zúčastnilo sa na nej i niekoľko populárnych umelcov – nám odovzdali zlaté medaily. V Omsku po víťazstve v rozhodujúcom siedmom zápase finálovej série sme dostali Gagarinov pohár, medaily ešte nie. Bolo to príjemné, no kým pre kozmopolitnú Moskvu šlo o epizódnu udalosť, v Bratislave žilo oslavami takmer celé mesto. Preto hokejová paráda doma mala pre mňa pocitovo väčší náboj. Slávnosť s Dynamom vyzerala oficiálnejšie, nebola taká spontánna, no takisto mala dôstojný priebeh. Moskva sa stala po prvý raz šampiónom KHL.“

Už je známe, kedy príde Gagarinov pohár do Trenčína? „Práveže ešte nie je. Ide o novú vec, s českým spoluhráčom Filipom Novákom sa v týchto dňoch pokúšame dohodnúť s klubom termín. Vychádza to na 15. júna, no v tejto chvíli to ešte nie je isté. O pohár neprejavili záujem všetci spoluhráči, je to skôr dobrovoľné. Rád by som víťaznú trofej ruskej Kontinentálnej hokejovej ligy ukázal aj slovenským fanúšikom, no žiada si to vybaviť ešte pár formalít,“ vraví spoľahlivý obranca.

Gratulovali mu spoluhráči z Dynama k striebru so slovenskou reprezentáciou? „Samozrejme, a nielen spoluhráči, ale aj tréneri a ďalší funkcionári klubu. A ja som zasa blahoželal k zlatu útočníkovi Denisovi Kokarevovi, jedinému reprezentantovi Ruska z nášho majstrovského Dynama. Povedal mi, že kým Slováci hrali náročný zápas vo štvrťfinále, semifinále i finále, Rusov vraj čakal najťažší zápas až vo finále…“

Kluboví lekári Dynama Graňákovi zranenú pravú ruku nekontrolovali. „Vedia o priebehu liečby. V Rusku je bežné, že hokejisti absolvujú operácie u špecialistov v iných krajinách. Po pondelkovej kontrole, kde mi vytiahli steh, ma o dva týždne čaká ďalšia. Od budúceho týždňa už chcem začať pozvoľna s tréningom. Sezóna sa natiahla a bola dlhá, od 11. júla sa oficiálne začína príprava na ďalšiu. V Dyname býva poriadne tvrdá, je to čierna machuľa v kalendári, preto chcem byť čo najskôr zdravotne v poriadku,“ prízvukuje Graňák.

debata chyba