Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Navždy ostaneš v našich srdciach, odkazujú Demitrovi fanúšikovia

Zimomriavky zo správy o smrti Pavla Demitru vystriedal smútok. Tragédia šokovala celú krajinu a tisíce fanúšikov sa začínajú vyrovnávať s tým, že odišiel navždy. Smútočný pochod chystajú aj v Košiciach. V piatok sa spred Steel Arény fanúšikovia presunú na Hlavnú ulicu.

08.09.2011 19:14
Pavol Demitra, smútok Foto:
Smútok za Pavlom Demitrom.
debata

Stretávajú sa pred štadiónmi, organizujú pochody, adresujú mu stovky odkazov na internete. Po prvom štvrtkovom zhromaždení v Trenčíne včera pochodovali fanúšikovia aj hlavným mestom. Smútočný sprievod šiel od Zimného štadióna Ondreja Nepelu na Námestie SNP. Napriek dažďu naň prišlo niekoľko stoviek ľudí.

„Stále tomu nemôžem uveriť, večer som si aj poplakal,“ hovorí bývalý hokejista Filip." Veľmi ťažko ma to zasiahlo, celú noc som nespal, ale do práce som musel ísť," povedal predseda Stredoslovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Marcinko. Na začiatku mládežnických súťaží, ktoré začínajú v sobotu si ho pripomenú aj v Košiciach.

„Je nás tu devätnásť, máme spravený taký "oltárik“, sviečky sme zapálili a rozprávame sa o tom. Išli sme sem rovno z práce, na pohreb pôjdeme všetci," povedal Jozef Gubala prezident Západoslovenského zväzu ľadového hokeja.

Fanúšikovia založili na facebooku aj stránku Minúta tichu za zosnulého Pavla Demitru, ktorú naplánovali na deviatu hodinu v sobotu večer. Účasť už potvrdilo viac ako 74-tisíc ľudí. Vyše 26-tisíc užívateľov sociálnej siete sa zase prihlásilo do skupiny, kde sa na jeho pamiatku vo štvrtok obliekli do čierneho.

Pre hokej sa narodil, pre hokej zomrel. Budeš nám chýbať. Odpočívaj v pokoji. Ďakujeme. Navždy Pán hokejista. Sociálnu sieť facebook od stredy zaplavili stovky odkazov, fotografií a komentárov fanúšikov, ktorí sa aj takýmto lúčia so zosnulým Pavlom Demitrom.

Na sieti pribudla viac ako stovka fanúšikovských stránok slovenského hokejistu.„Nebola mi to rodina, nepoznala som ho osobne, ale je v mojom srdci za to všetko, čo spravil pre slovenský hokej a bude navždy. Zbohom, P.D.,“ píše v statuse Petra.

„Zubatá by si zaslúžila 5 minút + do konca zápasu,“ napísal Pavol.

Život a smrť Pavla Demitru
Život a smrť Pavla Demitru Život a smrť Pavla Demitru
debata chyba