Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál v českom hokeji. Šéfa klubu zo Zlína vytiahli z domu a skončil v putách

V susednom Česku skončil vo väzbe jeden z popredných hokejových funkcionárov. Ako informoval iSport.cz v utorok o šiestej ráno vrazili do domu Roberta Hamrlu, konateľa a generálneho riaditeľa Zlína, policajti z Útvaru rýchleho nasadenia a zatkli ho.

20.06.2023 21:40
Robert Hamrla Foto:
Konateľ a generálny manažér HC Berani Zlín Robert Hamrla s trofejou za víťazstvo v nedávno skončenom play off prvej českej ligy.
debata (2)

Podnikateľa, ktorý vlastní spoločnosť Hamr Marketing, obviňujú z daňových únikov a umiestnili ho do vyšetrovacej väzby. V nej môže stráviť najviac 48 hodín. „Netýka sa to hokeja, čiže ani nás ako mesta,“ uviedol prímátor Zlína Jiří Korec.

Hamrove problémy majú pochádzať z čias jeho dávnejšieho podnikania, ktoré podľa vlastných slov pozastavil. „Viem o tom od dopoludňajších hodín,“ skonštatoval Korec. O celej veci mal iba základné a neoficiálne informácie. „Počkáme, čo sa stane. Ctíme prezumpciu neviny.“

Alexander Ovečkin Čítajte viac Rusi krútia hlavami. Klauni z NHL zaradili Ovečkina nízko, na Slováka nezabudli, píšu o ňom ódy

Bývalý extraligový brankár Hamrla sa stal šéfom prvoligového tímu Berani Zlín na začiatku decembra a pomohol klub stabilizovať športovo aj ekonomicky.

Mužstvo si napokon vybojovalo postup do baráže o extraligu, v ktorom prehralo s Jágrovým Kladnom 0:4 na zápasy.

V ďalšej sezóne sa chce opäť pokúsiť o návrat medzi elitu. „Každopádne je to nepríjemné, ale čo s tým môžeme urobiť,“ dodal Korec, ktorého radnica je hlavným podporovateľom HC Berani.

Samuel Honzek a jeho cesta k draftu NHL Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Útočník Samuel Honzek začal svoju hokejovú...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Berani Zlín