Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Martine hrozí koniec A-tímu. Licenciu na štart v SHL predáva do Prešova

Mesto Martin bolo v minulosti jednou z bášt slovenského hokeja. Teraz Turcu hrozí, že zostane bez seniorského hokeja.

15.06.2023 15:48
132181554 455243735881086 7288729127513704736 n Foto:
Kde a či vôbec bude v budúcej sezóne niekde pôsobiť HK Martin je nateraz otázne.
debata

Jedna z niekdajších bášt slovenského hokeja pre finančné problémy predáva licenciu v druhej najvyššej súťaži. Tím HK Martin vznikol v roku 2018 a po piatich rokoch končí, pričom jeho založenie bolo reakciou na zánik MHC Martin.

Licencie pre pôsobenie v Slovenskej hokejovej lige (SHL) sa z Turca sťahuje na Šariša, rozhodol sa ju kúpiť nový klub z Prešova.

07. Dominik Hašek - Dmitrij Jaškin Čítajte viac Ruské kluby strieda ako ponožky, no dúfa, že doma si naňho spomenú. Jaškin tvrdí, že do KHL sa chce vrátiť veľa Čechov

Tím z Prešova síce vypadol z extraligy a získal právo štartu v SHL, no ten patril podnikateľovi Robertovi Ľuptákovi. V meste sa však rozhodli založiť si nový klub bez prepojenia na Ľuptáka.

„Existovala tiež možnosť pokračovať s licenciou po pánovi Robertovi Ľuptákovi, s ktorým sa však nepodarilo dohodnúť na podmienkach jej predaja. Nové vedenie hokejového klubu napokon našlo spoločnú reč s klubom HK Martin, ktorého licencia sa presťahuje do Prešova,“ uviedli na sociálnych sieťach zástupcovia nového prešovského klubu. Zároveň sa poďakovali Martinu za férový prístup pri rokovaniach.

„Náš klub ponesie meno HC Prešov a je otvorený spolupráci s generálnym partnerom, s ktorým by sa o svoj názov mohol podeliť,“ doplnili.

Adam Húska Čítajte viac Vojna na Ukrajine? Keď sa dve deti bijú, tak im nedáme do ruky nožíky, vraví Slovák, ktorý chytá v KHL

Nový klub začína s čistým listom a novými ľuďmi vo vedení. „Spoločne vstupujeme do novej éry pod novým vedením, ktoré pochádza z nášho mesta a je odhodlané urobiť maximum pre budúcnosť hokeja v našom meste,“ dodali zástupcovia HC Prešov.

Ďalšie informácie poskytnú verejnosti v priebehu nasledujúcich týždňov. Rovnako tak predstavia vedenie klubu, jeho funkcionárov v neposlednom rade aj súpisku seniorského mužstva.

Samuel Honzek a jeho cesta k draftu NHL Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Útočník Samuel Honzek začal svoju hokejovú...
debata chyba
Viac na túto tému: #SHL #slovenská hokejová liga #HK Martin