Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruské kluby strieda ako ponožky, no dúfa, že doma si naňho spomenú. Jaškin tvrdí, že do KHL sa chce vrátiť veľa Čechov

Český hokejový útočník Dmitrij Jaškin, ktorý sa narodil v Rusku a naďalej hrá v KHL, dúfa v návrat do českého národného tímu. Tam aktuálne nemôže hrať, pretože pôsobí v krajine, ktorá rozpútala vojnu na území Ukrajiny. Povedal to v rozhovore pre ruské médiá.

14.06.2023 18:00
07. Dominik Hašek - Dmitrij Jaškin Foto:
Dmitrij Jaškin.
debata (1)

Jaškin sa narodil v Omsku, ale od mladosti žil v Česku, pretože jeho otec Alexej hrával dlhé roky za Vsetín. Alexejov syn sa predstavil v mládežníckych aj seniorských reprezentáciách Česka a následne odišiel do NHL. Tam ale neuspel, a tak zamieril do Ruska.

A to aj v čase, keď zúrila agresia na území Ukrajiny.

V poslednej sezóne bol dokonca tvárou kampane klubu z Petrohradu, ktorý ďakoval armáde a propagoval maskáčové dresy. Naštval tým širokú verejnosť, a to predovšetkým v Česku. Napriek tomu tridsaťročný útočník dúfa, že sa vráti do národného tímu.

„Dúfam, že sa do budúcich majstrovstiev sveta niečo zmení a budem mať možnosť hrať za českú reprezentáciu. Bohužiaľ táto záležitosť nie je v mojich rukách,“ povedal Jaškin pre denník sport-express.ru.

„Som si istý, že mnoho českých hokejistov by sa do Ruska rado vrátilo,“ dodáva.

Vladimir Putin Čítajte viac Putinova KHL má čudné plány. Do ligy chce pritiahnuť moslimské mesto, kde hokej nikto nikdy neriešil

„Na budúci rok budú majstrovstvá sveta v Prahe a veľa ľudí chce hrať doma. Posledný turnaj sa mal pôvodne konať v Petrohrade. Je mi veľmi ľúto, že to všetko takto dopadlo a nevyšlo to,“ pokračuje Jaškin.

„Nikto z reprezentácie sa mi neozval, neprebehla žiadna komunikácia, hoci som v St. Louis hral s generálnym manažérom Martinom Havlátom,“ pokračuje Jaškin. „Bolo by ľahké s ním vyjsť,“ dodáva čerstvá posila Kazane.

Posťažoval sa ale na svoj mediálny obraz v rodnej vlasti. "Najskôr písali o mojom prestupe do Petrohradu, potom bolo pol roka ticho. Potom si na mňa spomenuli, keď sme hrali v maskáčových dresoch na Deň obrancov vlasti.

vondrka slovan Čítajte viac Bývalá hviezda Slovana prekvapuje svojským názorom: Lotyši? Je to vlastne ruský tím

To je všetko, čo sa o mne tento rok napísalo. Veľmi podivné," uzatvára Jaškin, ktorý dal tento rok v KHL najviac gólov a zaznamenal najviac bodov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Českí hokejisti #Dmitrij Jaškin