Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košičanom vyžrebovali v Lige majstrov súperov z Nemecka, zo Švajčiarska a Švédska

Hráči HC Košice už poznajú mená súperov v základnej časti hokejovej Ligy majstrov 2023/2024.

24.05.2023 17:00 , aktualizované: 17:20
SR Hokej TEL play off finále 5. Košice Zvolen KEX Foto: ,
Kľúčovým mužom nových majstrov Slovenska bol brankár HC Košice Dominik Riečický (na snímke s Jakubom Ferencom).
debata

„Oceliarov“ pri stredajšom žrebe vo fínskom Tampere vytiahli hneď ako prvých spomedzi všetkých účastníkov.

Ďalšie žrebovanie rozhodlo o tom, že až tri zo šiestich duelov absolvujú Košičania proti súperom zo Švajčiarska, ďalšie dva odohrajú proti nemeckým klubom a v jednom zápase ich preverí švédsky tím.

Doma si úradujúci slovenský šampión zmeria sily s nemeckým Adlerom Mannheim, švédskym tímom AIK Skelleftea a švajčiarskym družstvom Servette Ženeva. Do Nemecka vycestujú košickí hokejisti na duel proti Red Bullu Mníchov a do Švajčiarska na stretnutia proti tímom Rapperswill-Jona Lakers a EHC Biel-Bienne.

04. Finále Košice - Zvolen Čítajte aj Neznášam takéto hádky. Dve extraligy by boli nezmysel, vraví Kanaďan so slovenskými koreňmi

„Oceliari“ pri žrebe figurovali v poslednom 4. koši a vopred vedeli, že sa nestretnú s tímami z rovnakého okruhu (Aalborg Pirates, HC Vítkovice Ridera, Stavanger Oilers, Rouen Dragons a Belfast Giants). Obhajcom prvenstva zo sezóny 2022/2023 bude fínsky klub Tappara Tampere.

Oproti predchádzajúcim ročníkom prišlo v LM k zmene. Nehrá sa formou tradičných štvorčlenných skupín pre 32 tímov, ale každý z 24 účastníkov absolvuje od 31. augusta do 18. októbra spolu šesť duelov proti šiestim rôznym súperom.

Do vyraďovacej časti potom postúpi 16 najúspešnejších klubov z globálnej 24-člennej tabuľky. Osemfinále play off sa začne 14. novembra a súťaž vyvrcholí finálovým zápasom 20. februára 2024.

gabi-spilar1 Čítajte aj Strašný pocit a bezmocnosť vystriedala eufória. Či udržíme trénera? Ak nedostane lukratívnu ponuku

Košičanov preveria tri najlepšie švajčiarske tímy, švédsky vicemajster, ako aj nemecký majster, resp. bronzový medailista z DEL.

"Čaká nás šesť mimoriadne silných súperov vrátane majstrov Švajčiarska a Nemecka. Žreb nám pridelil až tri švajčiarske tímy. Trochu sme si priali zmerať si sily aj s niektorým z českých tímov, čo by bolo pre fanúšikov určite zaujímavé.

Sme radi, že sa po dlhých rokoch do Košíc vráti špičkový európsky hokej. Urobíme všetko preto, aby sme Slovensko reprezentovali v čo najlepšom svetle," uviedol pre klubový web Miloslav Klíma, výkonný riaditeľ HC Košice.

V minulosti v hokejovej LM zastupovali Slovensko aj HC Slovan Bratislava, HC '05 Banská Bystrica či HK Nitra. Najúspešnejším klubom Ligy majstrov je švédska Frölunda, ktorá ju ovládla už štyrikrát.

Predstavitelia „oceliarov“ nedávno obdržali od zástupcov CHL list, v ktorom sa uvádza, že ak nebudú Košice pôsobiť v lige riadenej národným zväzom, nebudú môcť štartovať ani v Lige majstrov.

07 Finále Košice - Zvolen Čítajte viac SZĽH vraj nechce pustiť Košičanov do Ligy majstrov, do súťaže sa pritom už prihlásili. Šatan: Výzvu písal absolútny amatér

Reagovali tak na aktuálnu situáciu, ktorá nasledovala po vzniku PHL (Profesionálnej hokejovej ligy). Pod jej riadením chce začať ďalšiu extraligovú sezónu deväť klubov vrátane Košíc, PHL však nemá krytie zo strany Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Podľa vyjadrenia zväzu prezident SZĽH Miroslav Šatan a generálny sekretár Miroslav Lažo absolvovali v stredu v Tampere míting s výkonným riaditeľom košického klubu Miloslavom Klímom aj prezidentom CHL Jörgenom Lindgrenom s cieľom vyriešiť situáciu.

Naše hodnotenie hokejistov na MS 2023 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Hokejisti Slovenska získali na MS 2023 v...
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Liga majstrov v hokeji