Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skrachovaný hokejový majster sveta, ktorý dlží desať miliónov: Tvrdé rozhodnutie súdu

Z obrovského dlhu prevyšujúceho 250 miliónov českých korún (vyše 10 miliónov eur) sa chcel dostať za pomoci oddlženia. Dvojnásobný český majster sveta Michal Sýkora ale na súde tvrdo narazil.

20.09.2023 08:50
Collage Maker-26-Apr-2023-07-50-AM-1113 Foto:
Michal Sýkora v reprezentačnom drese pred dvoma desaťročiami a v súčasnosti.
debata (5)

Bývalý hokejový obranca, ktorý sa z Pardubíc dostal až do NHL, sa pustil po skončení kariéry do obchodovania so zlatom. Lenže jeho biznis sa skončil fiaskom. Po dvoch firmách zostali miliónové dlhy, veľa okradnutých zákazníkov a rozvrátená rodina exšampióna.

Navyše na Sýkoru bolo podané trestné oznámenie, ktoré mu môže vyniesť až niekoľko rokov väzenia. Ako informuje iSport.cz, novým začiatkom pre neho malo byť oddlženie, lenže to mu súd teraz zamietol. Nielen kvôli tomu, že bol v priebehu piatich rokov schopný splatiť iba 0,027 percenta svojich záväzkov. Ďalším dôvodom bol podľa rozsudku Sýkorov nepoctivý zámer.

00. Hlavná FOTO Čítajte viac Zo slovenského hokeja zmizli milióny. Slovan na najbohatších stráca. A kto nemá pod Tatrami konkurenciu?

Bývalý hokejista, ktorý sa ešte pred pár rokmi v odborných periodikách chválil, ako vie v biznise so zlatými tehličkami chodiť, sa po krachu zamestnal na pozíciu IT analytika s čistým mesačným platom 24 770 korún. Ako by tým vyslal do sveta správu, že sa ani nebude namáhať splácať svoje dlhy, keď mu peniaze aj tak zoberú.

„Že si dlžník s týmito skúsenosťami zariadi zamestnanie, ktoré sa ani nepribližuje priemernej mzde, je možné ako životnú voľbu akceptovať. Nie však v situácii, keď je na ňom, aby presvedčil veriteľov, že jeho snaha naplniť v maximálnej miere svoje záväzky, je skutočne úprimná, poctivá a so všetkou vážnosťou,“ uviedol súd na margo Sýkoru a na jeho majetok vyhlásil konkurz.

Rudolf Červený Čítajte viac Česi škrípu zubami. Do KHL im zdúchol ďalší hráč, góly strieľal aj za Slovan

Samotný Sýkora so závermi súdu nesúhlasí a proti rozsudku sa odvolal. Vraj robí, čo môže. „Rozumiem, že som sklamal veriteľov a stratil ich dôveru. Bohužiaľ, práve skutočnosť, že za dobu môjho pôsobenia sa spoločnosti dostali do insolvencie a v dôsledku toho som sa do nej dostal aj ja, teraz zásadne limituje moje možnosti na trhu práce,“ vysvetliť Sýkora, prečo si nedokáže nájsť adekvátne zamestnanie.

Výnosy klubov hokejovej extraligy v minulom roku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Údaje pochádzajú z účtovných závierok...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Michal Sýkora #Českí hokejisti