Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice v Lige majstrov stále s nulou. Vo Švajčiarsku dostali päť gólov

Hokejisti HC Košice nebodovali ani vo svojom štvrtom zápase v Lige majstrov.

10.09.2023 18:27 , aktualizované: 21:49
SR Prešov šport hokej TEL 49. kolo Košice POX Foto: ,
Joona Jääskeläinen z Košíc na archívnej snímke.
debata

V nedeľňajšom zápase 4. kola prehrali na ľade švajčiarskeho tímu Rapperswill-Jona Lakers 2:5. Góly slovenského majstra strelili Chase Berger a Joona Jääskeläinen.

Košičania uzavrú účinkovanie v základnej časti LM dvomi domácimi zápasmi. V utorok 10. októbra privítajú švédsku Skellefteu, o osem dní nastúpia proti nemeckému Adleru Mannheim.

V základnej časti Ligy majstrov sa predstaví 24 tímov, z ktorých 16 najlepších postúpi do play off. Košičania sú s nulou na konte na predposlednom mieste priebežnej tabuľky o skóre pred Bolzanom.

SR Košice šport hokej LM 2. kolo Ženeva KEX Čítajte aj Kuriózna situácia s brankárom? Bolo to vtipné, reagoval najlepší hráč Košíc. Tréner hovoril o sklamaní i hrdosti

Liga majstrov – 4. kolo:

Rapperswill-Jona Lakers – HC Košice 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Góly: 13. Wetter (Moy), 23. Wick (Čajka, Capaul), 38. Rask (Wetter), 48. Schroeder (Jensen), 58. Albrecht – 22. Berger (Rogoň), 50. Jääskeläinen (Polloch, Zech). Rozhodovali: Kohlmüller (Nem.), Borga – Cattaneo, Duc (všetci Švajč.), vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 4542 divákov
Rapperswill-Jona: Nyffeler – Grossniklaus, Aebischer, Noreau, Capaul, Vouardoux, Maier, Baragano – Wetter, Rask, Moy – Jensen, Schroeder, Forrer – Zangger, Albrecht, Lammer – Wick, Dunner, Čajka
Košice: Janus – Breton, Olsson, Ferenc, Zech, Šedivý, Deyl, A. Bartoš – Jääskeläinen, Pollock, Fejes – Bartánus, Krivošík, Lunter – Lamper, Berger, Rogoň – Bačo, Šimun, Jokeľ

V zostave Košíc absentoval pre zdravotné dôvody kapitán Michal Chovan. Po jednozápasovom treste sa do nej vrátil útočník Hunter Fejes.

„Oceliari“ nastúpili s cieľom ukončiť čakanie na prvé body a v úvode mali sľubné šance skórovať, ale Rogoň neuspel z úniku a Šimun z predbránkového priestoru. Domáci postupne prevzali iniciatívu.

Osamotený Čajka ešte zblízka neprekonal Janusa, ale v 13. minúte už išiel Rapperswil do vedenia, keď Wetter zblízka zužitkoval prihrávku Moya – 1:0.

Carson Briere Čítajte aj Z klubu ho po incidente vyhodili. Syn slávneho Kanaďana hrá na Slovensku: Z najväčšej chyby v živote som sa poučil

Druhá tretina priniesla výraznú prevahu Rapperswilu, o ktorej hovoril aj oficiálny údaj striel na bránku – 17:1. V 22. minúte sa Košičanom podarilo vyrovnať, keď Berger potrestal chybu obranca Maiera.

Hostia však nezvládli už nasledujúce striedanie a po 36 sekundách Rapperswil opäť viedol. Čajkovu prihrávku zužitkoval Wick (2:1). Brankár Janus následne viackrát podržal svoj tím, no v 38. minúte tretíkrát inkasoval, keď ho prekonal Rask – 3:1.

Domáci boli herne na koni a v tretej tretine nedopustili drámu. V 48. minúte sa do listiny strelcov zapísal Schroeder – 4:1. Košický útočník Jääskeläinen v 50. minúte potvrdil povesť strelca, keď v presilovke zužitkoval Pollockovu prihrávku – 4:2. Košičania v závere skúsili hru bez brankára, ale Albrecht dokázal trafiť ich prázdnu bránku z vlastného obranného pásma – 5:2.

Standings provided by Sofascore

Třinec s prvým víťazstvom

Hokejisti českého šampióna HC Oceláři Třinec dosiahli vo štvrtom zápase Ligy majstrov svoje prvé víťazstvo. Na ľade fínskeho tímu Pelicans Lahti zvíťazili 3:1.

Slovenský útočník Marko Daňo zvýšil v 2. tretine na priebežných 2:0 a jeho zásah sa neskôr ukázal ako víťazný. Po jednej asistencii si pripísali Libor Hudáček a Vladimír Dravecký.

Tomáš Tatar Čítajte aj Najhodnotnejší voľní hráči. V zámorí riešia, prečo sú Tatar a Halák stále bez práce

Hráči Adleru Mannheim zvíťazili na ľade fínskeho tímu Lukko Rauma 6:0. Po treťom víťazstve majú na konte 10 bodov. Rauma prehrala prvýkrát po troch víťazstvách.

V základnej časti Ligy majstrov sa prestaví 24 tímov, z ktorých 16 najlepších postúpi do play off. Istým krokom smerujú do vyraďovacej časti hráči fínskeho tímu Ilves Tampere, ktorí zvíťazili vo všetkých štyroch doterajších zápasoch.

V nedeľňajšom stretnutí zdolali Vítkovice 3:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch. V drese hostí nebodoval ani jeden zo slovenskej trojice Rastislav Dej, Juraj Mikúš, Mário Grman.

CSKA Moskva Čítajte aj Odporné gesto CSKA Moskva. Hokejisti nastúpili v dresoch so symbolmi podporujúcimi vojnu na Ukrajine

Okrem hráčov Ilves Tampere majú štyri víťazstvá iba hokejisti švédskeho Växjö Lakers. V nedeľňajšom súboji triumfovali nad švajčiarskym EHC Biel-Bienne 4:0. EHC Red Bull Mníchov, ktorý v piatok zdolal HC Košice, si v nedeľu na domácom ľade poradil s rakúskym HC TWK Innsbruck presvedčivo 9:2.

Hráči švédskeho tímu Färjestads BK potvrdili pozíciu favorita, keď zdolali dánsky Aalborg 8:0. Vo štvrtom zápase dosiahli tretie víťazstvo a sú blízko k postupu do play off. Pre „pirátov“ z Aalborgu to bola štvrtá prehra a v tabuľke majú naďalej jeden bod.

Liga majstrov – 4. kolo:

Lukko Rauma – Adler Mannheim 0:6 (0:3, 0:0, 0:3)
Góly: 1. Bennett, 13. Fischbuch, 18. Vey, 44. Loibl, 45. Holzer, 54. Wolf

Ilves Tampere – HC Vítkovice Ridera 3:2 pp a sn (0:2, 2:0, 0:0 – 1:0)
Góly: 36. Lancaster, 37. Nyman, roz. sn Lancaster – 5. Kalus, 14. Prčík

Pelicans Lahti – HC Oceláři Třinec 1:3 (0:0, 0:3, 1:0)
Góly: 60. Tukiainen – 23. Voženílek, 29. DAŇO (HUDÁČEK), 37. Walega (DRAVECKÝ)

Växjö Lakers – EHC Biel-Bienne 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Góly: 10. Rosen, 15. Agren, 23. Lundberg, 59. Kossila

EHC Red Bull Mníchov – HC TWK Innsbruck 9:2 (3:1, 3:1, 3:0)
Góly: 5. Abeltshauer, 9., 30. a 44. Smith, 17. a 57. Parkes, 24. a 53. Ortega, 25. MacWilliam – 6. Bar, 29. Mackin

Färjestads BK – Aalborg Pirates 8:0 (4:0, 0:0, 4:0)
Góly: 5. Björklund, 6. a 45. Tomášek, 9. Westfalt, 17. Lindqvist, 49. Kellman, 49. a 55. Lawner

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Liga majstrov v hokeji