Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hašek sa chystá do politiky, má rady i požehnanie od Kalouska. Dobré srdce vraj na tento ring nestačí

Bývalý český hokejový brankár a hrdina z olympijského Nagana Dominik Hašek zrejme urobil ďalší krok smerom k svojmu zámeru stať sa voleným zástupcom ľudu.

29.08.2023 11:22
Dominik Hašek Foto:
Dominik Hašek.
debata (13)

Poradiť v začiatkoch by mu mohol matador tamojšej politickej scény, niekdajší minister financií Miroslav Kalousek (TOP 09). Ten o tom informoval na sociálnej sieti X. Hašek už na jar povedal, že by chcel vstúpiť do politiky do dvoch rokov.

„Hokej už sa nenaučím. Ale Dominikovi snáď dokážem povedať, čo a ako v politike, aby to nešlo medzi betónmi. Určite na to má. Má totiž srdce. A to je dnes v politike celkom nedostatkový tovar,“ uviedol na sociálnej sieti X Kalousek.

Následná Haškova reakcia na seba nenechala dlho čakať. „Hmmm, tak srdce. To hovorí legenda českej politiky… Čo viem iste, je to, že samotné srdce, aby sa človek (v niečom) presadil, nestačí. Vďaka Mirku za mnohé dôležité detaily politického života,“ odvetil bývalý gólman.

Okrem toho však s Kalouskom súhlasí napríklad europoslanec za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský. „Súhlas, Mirek,“ napísal stručne.

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....

Dominik Hašek už v apríli v rozhovore pre iDnes vyhlásil, že by chcel do politiky vstúpiť do dvoch rokov. „V súvislosti s vojnou na Ukrajine je nebezpečenstvo podobné ako v 30. rokoch minulého storočia. O to viac chcem byť prospešný,“ konštatoval zlatý gólman z Nagana.

Legendárny „Dominátor“ sa po ruskej invázii na Ukrajinu stal jedným z hlasných kritikov českých športovcov pôsobiacich v Rusku. Je tiež proti štartu ruských reprezentantov na medzinárodných súťažiach.

Hašek v minulosti kritizoval napríklad hokejového útočníka Dmitrija Jaškina za to, že aj po invázii na Ukrajinu stále oblieka dres ruského SKA Petrohrad. Najviac však viní českých politikov, že nepredstavili zákon, ktorým by športovcom štart v Rusku zakázali.

Ukrajinskí atléti, ktorí zahynuli pri invázii Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Jeden zahynul pri Kyjeve, ďalší pri obrane...

„Odsudzujem za to v prvom rade našich zákonodarcov, že ten zákon ani po viac ako 400 dňoch vojny nepripravili. Kvôli tomu naši občania legálne podporujú ruský režim a vojnu,“ uviedol vtedy Hašek. „Toto nemôžem našim senátorom a poslancom odpustiť. A budem ich za to vždy kritizovať,“ dodal.

Hašek sa pustil aj do športových súťaží, ktoré umožňujú ruským športovcom štartovať, ako napríklad NHL alebo tenisové asociácie.

Podľa neho americká hokejová liga prispieva k predlžovaniu vojny. „Budem robiť všetko pre to, aby za to NHL raz zaplatila miliardy dolárov na obnovu Ukrajiny,“ dodal zlatý brankár.

Krásna ruská atletická legenda Jelena Isinbajevová Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Vyšportovaná postava a ebenové vlasy boli...
13 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Kalousek #Dominik Hašek