Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

So Slafkovským doma dreli. V zábavnom parku v Španielsku niektorým prišlo zle. Košičan vysvetľuje Kanaďanom, že nepije jed

Patrí medzi veľké hokejové talenty, o ktorých sa príliš veľa nehovorí. Košický odchovanec Peter Repčík (19) bol spolu s Filipom Mešárom a Liborom Nemcom najproduktívnejším hráčom Slovenska na vlaňajších MS do 20 rokov. Zaujal najmä v zápase proti Fínom, ktorým strelil dva góly.

28.08.2023 05:40
World Juniors US Slovakia Hockey Foto: ,
Peter Repčík patril vlani k oporám Slovákov na MS do 20 rokov.
debata (1)

Na novú sezónu v zámorí sa pripravoval doma v rodných Košiciach spolu s kamarátmi, medzi ktorými nechýbal ani Juraj Slafkovský.

S jednotkou draftu spred dvoch rokov absolvoval aj spoločnú dovolenku v Španielsku.

Minulý týždeň sa zúčastnil s reprezentačnou „dvadsiatkou“ turnaja vo švédskom Nyköpingu, kde bol kapitánom a jedným z lídrov tímu.

Ernest Bokros a martin Reway Čítajte viac Slafkovský a spol. si musia dať pozor. Aby nedopadli ako Réway. Jedna vec by sa mohla Slovensku vypomstiť

Vo Švédsku vás preverili okrem domácich hokejistov aj Fíni, Švajčiari a Česi. Čo vám dala účasť na elitne obsadenom turnaji?

Čakali nás úžasné tímy. Pred šampionátom som bol zvedavý, v akom svetle sa ukážeme. Podarilo sa nám zdolať silných Švajčiarov a ostatným tímom sme boli vyrovnaným súperom.

Veľmi ma potešilo, že som si mohol zahrať s chlapcami ako Adam Žlnka, Alex Čiernik, Viliam Kmec či Maxim Štrbák. Sú to moji najlepší kamaráti. Vždy mám radosť, keď si môžeme zahrať spolu. O to viac, keďže nás tréneri zaradili do jednej formácie.

Nemálil sa vám jedna výhra?

Bol to augustový turnaj. Vieme, že v lete sa nedá hrať najlepší hokej ale napriek tomu sme mali najvyššie ciele. Kvalita tímu bola výborná. Mohli sme poraziť každého z našich súperov. Škoda tesných prehier so Švédmi a s Čechmi.

Vnímate zápasy proti Česku ako derby?

Určite áno. Je to podobné ako keď hrá Amerika s Kanadou či Švédsko s Fínskom. Vždy to má náboj a je tam väčšia rivalita. Osobne som sa tešil aj na zápas proti Fínom. Vždy som proti ním rád hral.

V tíme ste patrili medzi najskúsenejších hráčov. Boli ste zvolený za kapitána. Ako vám táto rola sadla?

Na MS do 18 rokov som bol kapitánom a tiež aj v mládežníckych tímoch v Košiciach. Mám s líderskou pozíciou skúsenosti a nerobí mi to problém. Bol som teda vopred pripravený zhostiť sa aj role kapitána či asistenta.

Tomáš Nosek, Braden Holtby Čítajte viac V NHL vám nikto nebude utierať zadok. My hráči sme len biele mäso, vraví Čech, ktorého vyhodili z Bostonu

Letnú prípravu ste absolvovali v Košiciach. Aká bola?

Bol som v skupinke hráčov, ktorá sa pravidelne v lete pripravuje, z môjho pohľadu pod vedením najlepšieho kondičného trénera na Slovensku Daniela Kičuru.

Potvrdzuje to aj fakt, že sa sa k nemu pravidelne vracajú chlapci ako Juraj Slafkovský, Tomáš Jurčo, Erik Černák a ďalší. Niekedy nás zaskočí cvikmi, ktoré sú neuveriteľne komplexné.

Cítim, že som skvele pripravený z kondičného a silového hľadiska. Ja som sa osobne zameral aj na výbušnosť v prvých troch krokoch. Bola to jedna z vecí, ktorú som potreboval zlepšiť a myslím si, že sa to podarilo.

V zámorí ste odohrali dve sezóny v juniorskej lige. V čom sa vaša hra najviac zmenila?

Hrá sa tam veľmi tvrdo. Každý súboj sa začína buď sekerou alebo kroščekom. Keď prídem na nejaký tréning doma tak sa ma Slováci pýtajú, prečo hrám tak tvrdo. Ja sa potom len čudujem, že hrám hokej rovnako ako v Kanade.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Repčík (@popel_21)

Už si to ani neuvedomujem, robím to automaticky. Navyše v Kanade som si zvykol na menšie klzisko a keď hrám v Európe mám pocit, že na všetko je zrazu viac času.

Uplynulú sezónu hodnotím pozitívne. V tíme som mal kľúčové úlohy. Veľmi ma to bavilo. Možno som mohol mať o niečo viac bodov ale herne som sa posunul výrazne dopredu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Slafkovský #Peter Repčík